Ana içeriğe atla

Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Kadın bağlarına neden para veriyoruz?
Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Adet olmak Regli yaşamak benim tercihim değil, neden para ödüyorum? Bu konuda tüm kadınlar sesimizi birleştirip haykırmalıyız. Kadın bağlarına neden para veriyoruz?



Değerli okurlar, özellikle de Değerli KADINLAR, Herkese selamlar saygılar. Biyolojik olarak biz kadınlar ergenlik döneminden menopoz dönemine kadar geçen zaman da menstrual döngünün içindeyiz.. Peki bizim elimizde olmayan kadınlığın getirisi olan bu sağlıklı döngüyü her ay birkaç gün yaşarken neden üste para verip satın alıyoruz kullanmak zorunda olduğumuz PEDLERİKADIN BAĞLARINI?? EEE pahalıysa alma kullanma başka bir şey kullanıp yıkayın diyen şahısları duyar gibiyim.. Orada bir duracaksınız.. O işler öyle olmuyor.. Burada detaylı yazarak zaman kaybetmek istemiyorum.



Kadın bağlarına neden para veriyoruz?Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Zorunlu ihtiyaç olan kadın bağları- kadın pedleri hangi marka olursa olsun bir servet ödememeliyiz. Bunu protesto ediyorum.. Neden ödüyoruz?



Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.





Üretici firmalarla görüşüp, maliyetine öneri sunulup, ortak bir çözüm yolu ile biz kadınların kullanımı için ücretsiz hale getirilebilir. Kadın olduğumuz için bu bize ceza gibi olmamalıdır, her ay bir servet ödettirilmemelidir. Ya o paraya yazık ortalama 15 TL'den 40 TL'ye kadar marka marka ve tekli çiftli paketler olarak fiyatları değişmekle birlikte, uzunluklarına ve yoğunluklarına göre de fiyatları değişmektedir. Herkes en iyisini kullanmak ister. Her ay minimum 30 TL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Neden? Çünkü bir şey kullanmak gerekiyor..



Hijyen ve rahatlık önemli. Zaten o dönemde yeterinde gergin ve sancılı oluyoruz.. Birde üste para ödüyoruz.. Bu bize reva mı?? Stresimize stres, psikolojimize olumsuz katkı sağlayan bununla birlikte sağlıklı olan bizi halsiz bırakan bu süreci yaşarken destek beklerken bir de üstüne para ödemek .. düşündürücü değil de nedir Allah aşkına.. Regli döneminde zaten çikolata ve tatlı ihtiyacımız oluyor.. Belki de en masum en savunmasız hallerimizdeyizdir. Bir de üste bir dünya para ödüyoruz. Çalışan var çalışmayan var, alan var alamayan var.. Sonuç itibariyle kullanmak zorunda olduğumuz kesin ve aşikar.. Bu konuda devlet desteği şart diye düşünüyorum. Üretici firmaların inisiyatifine de kalmış bir şey bu.



Dünya genelinde kadın bağı/kadın pedi üretici firmalarından özellikle dünya devi PROCTER&GAMBLE Firmasına sesleniyorum Türkiye Distribütörü lütfen duyun sesimizi. Biliyoruz inisiyatif sahibi, duyarlı, dikkate alacak yapıca dikkatle dinleyen tüketicilerin gereksinimleri konusunda özen gösteren kurumsal bir şirketsiniz. Bu çağrıya kulak verin dünya genelinde tüm kadınların kullanmak ZORUNDA olduğu kadın petlerinin pahalı oluşunun yanı sıra NEDEN PARAYLA SATIN ALIYORUZ?? konusuna bir açıklık getirin. Ücretsiz olmalı..



Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.

Adet olmak Regli yaşamak benim tercihim değil, neden para ödüyorum??? Bu konuda tüm kadınlar sesimizi birleştirip haykırmalıyız. Uğradığımız bu haksızlığa karşı hep sessiz mi kalacağız??Kimse rahatsız olmuyor mu?? Meraktayım..



Arkadaşlar yorumlarınızı merak ediyorum.. Bu konuda lütfen yorumlarınızı yazın, kişisel fikirlerinizi paylaşırsanız yalnız olmadığımızı görmek biz kadınları ziyadesiyle mutlu edecektir..



Hepinize anlayışından dolayı teşekkürü eder, saygılarımı sunarım.... - Yazar: Jale Erdoğmuş

#adetdönemi #ergenlik #hijyenikped #kadınbağları #kadınpedleri #menepoz #menstrualdöngü #ped #regl


https://haberton.com/kadin-baglarina-neden-para-veriyoruz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den