Ana içeriğe atla

Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Kadın bağlarına neden para veriyoruz?
Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Adet olmak Regli yaşamak benim tercihim değil, neden para ödüyorum? Bu konuda tüm kadınlar sesimizi birleştirip haykırmalıyız. Kadın bağlarına neden para veriyoruz?



Değerli okurlar, özellikle de Değerli KADINLAR, Herkese selamlar saygılar. Biyolojik olarak biz kadınlar ergenlik döneminden menopoz dönemine kadar geçen zaman da menstrual döngünün içindeyiz.. Peki bizim elimizde olmayan kadınlığın getirisi olan bu sağlıklı döngüyü her ay birkaç gün yaşarken neden üste para verip satın alıyoruz kullanmak zorunda olduğumuz PEDLERİKADIN BAĞLARINI?? EEE pahalıysa alma kullanma başka bir şey kullanıp yıkayın diyen şahısları duyar gibiyim.. Orada bir duracaksınız.. O işler öyle olmuyor.. Burada detaylı yazarak zaman kaybetmek istemiyorum.



Kadın bağlarına neden para veriyoruz?Kadın bağlarına neden para veriyoruz?

Zorunlu ihtiyaç olan kadın bağları- kadın pedleri hangi marka olursa olsun bir servet ödememeliyiz. Bunu protesto ediyorum.. Neden ödüyoruz?



Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.





Üretici firmalarla görüşüp, maliyetine öneri sunulup, ortak bir çözüm yolu ile biz kadınların kullanımı için ücretsiz hale getirilebilir. Kadın olduğumuz için bu bize ceza gibi olmamalıdır, her ay bir servet ödettirilmemelidir. Ya o paraya yazık ortalama 15 TL'den 40 TL'ye kadar marka marka ve tekli çiftli paketler olarak fiyatları değişmekle birlikte, uzunluklarına ve yoğunluklarına göre de fiyatları değişmektedir. Herkes en iyisini kullanmak ister. Her ay minimum 30 TL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Neden? Çünkü bir şey kullanmak gerekiyor..



Hijyen ve rahatlık önemli. Zaten o dönemde yeterinde gergin ve sancılı oluyoruz.. Birde üste para ödüyoruz.. Bu bize reva mı?? Stresimize stres, psikolojimize olumsuz katkı sağlayan bununla birlikte sağlıklı olan bizi halsiz bırakan bu süreci yaşarken destek beklerken bir de üstüne para ödemek .. düşündürücü değil de nedir Allah aşkına.. Regli döneminde zaten çikolata ve tatlı ihtiyacımız oluyor.. Belki de en masum en savunmasız hallerimizdeyizdir. Bir de üste bir dünya para ödüyoruz. Çalışan var çalışmayan var, alan var alamayan var.. Sonuç itibariyle kullanmak zorunda olduğumuz kesin ve aşikar.. Bu konuda devlet desteği şart diye düşünüyorum. Üretici firmaların inisiyatifine de kalmış bir şey bu.



Dünya genelinde kadın bağı/kadın pedi üretici firmalarından özellikle dünya devi PROCTER&GAMBLE Firmasına sesleniyorum Türkiye Distribütörü lütfen duyun sesimizi. Biliyoruz inisiyatif sahibi, duyarlı, dikkate alacak yapıca dikkatle dinleyen tüketicilerin gereksinimleri konusunda özen gösteren kurumsal bir şirketsiniz. Bu çağrıya kulak verin dünya genelinde tüm kadınların kullanmak ZORUNDA olduğu kadın petlerinin pahalı oluşunun yanı sıra NEDEN PARAYLA SATIN ALIYORUZ?? konusuna bir açıklık getirin. Ücretsiz olmalı..



Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.Globalleşen dünyamızda, bu aslında tüm kadınları ilgilendiren bir sorundur.. Her ay bu sağlıklı döngüyü yaşıyoruz.. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu konuya devletler el atmalıdır. En azından bizim devletimiz öncülük ederek, dünya genelinde ses getirecek pilot uygulama yapabilir. Kadın pedleri tüm kadınlara ücretsiz dağıtılmasını sağlayabilir.

Adet olmak Regli yaşamak benim tercihim değil, neden para ödüyorum??? Bu konuda tüm kadınlar sesimizi birleştirip haykırmalıyız. Uğradığımız bu haksızlığa karşı hep sessiz mi kalacağız??Kimse rahatsız olmuyor mu?? Meraktayım..



Arkadaşlar yorumlarınızı merak ediyorum.. Bu konuda lütfen yorumlarınızı yazın, kişisel fikirlerinizi paylaşırsanız yalnız olmadığımızı görmek biz kadınları ziyadesiyle mutlu edecektir..



Hepinize anlayışından dolayı teşekkürü eder, saygılarımı sunarım.... - Yazar: Jale Erdoğmuş

#adetdönemi #ergenlik #hijyenikped #kadınbağları #kadınpedleri #menepoz #menstrualdöngü #ped #regl


https://haberton.com/kadin-baglarina-neden-para-veriyoruz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed...

Mısır sapları elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Adana’da hasadı yapılan mısırın tarlada kalan sapları özel makinelerle kesilip balya haline getirildikten sonra fabrikalarda yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentte mısır hasadı sürerken, tarlada kalan ürün sapları da enerjiye dönüşmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan ve özel makinede balyalanan mısır sapları, bazı fabrikalar tarafından elektrik üretiminde kullanıyor.Yüksek ısıda yakılan mısır saplarından elde edilen enerji, türbinlere aktarılarak elektrik […] source https://haberton.com/misir-saplari-elektrik-enerjisine-donusturuluyor/

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D...