Ana içeriğe atla

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?
Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı?



Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara.



TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ!

Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü'nün hikayesi.



1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik



BABA NE DEMEK?

Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak



Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm dengeleri alt üst eder.



ASLA ÇOCUK SAHİBİ OLAMIYCAKTIR

Aldırmaz. Cezaevine girdiği yıl 2 okul birden kazanmıştır. Hukuk fakültesi ve konservatuarın tiyatro bölümü. O tiyatroyu seçer. Okulu cezaevinde bitirir. Bir gardiyan onu her gün okula getirir, aksamada gelip alır. Demir parmaklıkları ağaç kabul eder, umutlarını canlı tutar. Koğuştaki mahkumlarla tiyatro yapar, fıkralar anlatır.



VE MAHKÛM ÇOCUKLARIYLA İLK DEFA O YILLARDA TANISIR.

Şaşkındır ne işi vardır çocukların cezaevinde, öğrenir sonra mahkum aileleriyle kalan çocuklardır. Çocukların zor hayatlarına tanık olur, ve bir söz verir kendine; eğer bir gün buradan çıkarsa geri dönecek ve mahkûm çocuklarına yardım edecektir..



26 YAŞ VE ÖZĞÜRLÜK

Gerçek baba kimdir?Gerçek baba kimdir?

Aradan geçen 7 yıl sonunda çıkar cezaevinden Turgay Tanülkü. Özgürdür. Tiyatro yapmaya başlar, cezaevlerine oyunlar götürür. Amacı bu çocuklara yardım etmektir.



ZEHRA

Hayat sakinken, tam da oturmuşken tanışır Zehra'yla, Zehra genç, Zehra güzel, Zehra farklı, severler birbirlerini, yürekler anlaşır. Ama Turgay Tanülkü'nün büyük bir sırrı vardır, paylaşır Zehra'yla. Bak der ; Ben eş olarak seni seçtim, sevdim. Ama sana bir evlat veremem. Zehra vazgeçmez Turgay Tanülkü'den. Daha sıkı sarılır. Olsun der dışarıda bir çok anasız babasız çocuk var. Bizde onlara bakarız.



Öylede olur. Elele verirler. Sevgileri vardır, azda bir paraları, cezaevindeki çocuklara erzak ve kıyafet gönderirler. Fakat bir zaman sonra anlarlar ki yardımlar çocuklara ulaşmıyor. Ailelerle konuşup çocukları yanlarına alırlar. Bir ev tutarlar. Turgay tiyatro yapar. Zehra çalışır. Kiralarını ödedikten sonra bütün paraları çocuklara gider onları giydirir, besler okuturlar. Gittikçe çoğalır çocuklar. Zehra hiç bırakmaz Turgay'ın elini, şikayet etmez. Çocuklara annelik eder.....



Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı?Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı?

20 YIL SAKLANAN BİR SIR

Söylemezler kimseye bu durumu, korkarlar çocukları üzülecek diye, 26 çocuk artık büyümüştür. Genç kız, Genç adam olmuştur. Turgay Tanülkü ünlenmiş Televizyonda bir çok dizide oynar olmuştur. Çocuklar okulları bitirip meslek sahibi olmuşlardır.



Avukat olan kızıyla sık sık buluşur. Fakat insanlar bu buluşmaları yanlış anlarlar, sevgilisi zannederler.



Avukat kızı BABA BEN AÇIKLIYCAM ARTIK DURUMU DER.. ve yıllardır saklanan gerçek ortaya çıkar.



Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara.Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara.

- Turgay ve Zehra Tanülkü 26 çocuk büyüttü.

- En büyüğü 45 yaşında

- Evlatlarından 2 tanesi savcı 1 tanesi avukat oldu

- Turgay Tanülkü Ferhunde Hanım ve kızları, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, gibi dizilerden aldığı paraları çocukların eğitimine harcadı

- Turgay Tanülkü her Anneler Günü'nde eşi Zahra'dan özür diledi

- Çocuklar gerçek ailelerine hiç dönmedi, Turgay Tanülkü'yü baba kabul ettiler

- Turgay ve Zehra Tanülkü çifti bugün 101 kişilik kocaman bir aile oldu, torunlar buna dahil

- Turgay Tanülkü Kağıttan Hayatlar filminde kendi hayatını oynadı

Hayat hergün bir şey alır bizden yerine başka bir şey verir, bu hikâyenin gizli kahramanı Zehra'dır aslında. Onun desteği sayesinde bu gün 101 kişilik aile oluştu. Peki gerçek baba kimdir. Doğurtup bakmayan mı yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Hayatımızdan gerçek babaların eksik olmaması dileğimle....

Yazar: Nil Bedir

#cezaevi #çocuklar #fakirlik #gerçekbaba #güven #turgaytanülkü
https://bit.ly/2Xkafaj

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y