Ana içeriğe atla

2023'ten ne bekliyoruz?

2023'ten ne bekliyoruz?
2023'ten ne bekliyoruz?

Her gelen yıl bir umutla gelir. Daima güzel şeyler isteriz sağlık mutluluk sevdiklerimizle güzel bir gelecek bekleriz. Sadece umarız yaşadıklarımız çoğu zaman umduklarımız olmayabilir.



Bir söz var eskiler mi güzeldi eskiden mi güzeldik. Her gelen yıl yeniliklere gelişmelere doğmuştu. Teknoloji gelişti kaloriferli evler, cep telefonları, internet, büyük siteler çok gelişmiş şirketler herşey değişti.



Zenginler daha zengin oldu fakirler daha fakir. Benzemek istediklerimiz için çok tükettik, borçlandık görüntülerimiz değişti. Dostlarımız azaldı nasılsın diye soran kimse kalmadı. Meraklılar arttı dedikodular çoğaldı. Birilerinin başına ne geldi diye merak ettik ama yanında olmadık. Değişen dünya bize bunları getirdi. Parlak ışıklar, gösteriş, seyrettiklerimiz aslında yitirdiklerimizdi.



TV önünde geçen bir gece, şaşalı eğlenceleri izleyerek mutlu olmaya çalışan çekirdek çitleyen bir toplum. Parası pulu olanların ünlü mekanlarda eğlence adı altında geçirdikleri eğlenceli bir yeni yıla giriş. Biz toplum olarak böyle bir yolda ilerliyoruz. Kaç bin liraya ayrılmış otel odaları, gece eğlenceleri hangi mekanda kim çıkıyor merakı ne yiyeceğiz ne giyeğiz derdiyle uğraşanlar.



Dünya tüm yorgunluğuyla dönmeye devam ediyor ve bir yıl daha yaşlanmış oluyor. Bu dünya savaşlar gördü açlıkla imtihan oldu. Su kuyularına muhtaç ilaç bulabilmek için aylarca bekleyen insanları izledi. Birçağ kapatıp bir çağı başlatan sultanları tanıdı. Eserleri ile zerafeti buluşturan mimarları, ressamları sesi ile müthiş melodileri dinledi.



2023'ten ne bekliyoruz?

Yakışıklı jönleri, güzel kadınları tanıdı. Kraliçeler krallar ağırladı. Prensesleri kalbine gömdü. Ama dönmeye devam etti. Biz yaratılmışların en özeli insan dünya ayağına miras bırakılmış. Nefsi düşmanı olmuş insan. Temelindeki iyiliği görüp sulasa ve büyütse dünya belki daha yaşanılabilir bir yer olurdu. Biz sıcakta otururken birileri sokakta yatıyor çöp topluyor ve donuyorsa inanın insanlık olarak iyi bir yerde değiliz.



Zaman bizim için ilerlemeye devam ediyor. Bizim zamanımız ile başlayan cümleler kurmaya başladıysanız güzel şeyler miras bırakın sevdiklerinizi kırmayın . Geç olmadan barışın geçmişinizle sevmeyi unutmayın. Sevilmeye de zaman ayırın inanın yaşanmışların en güzel ilacı sevmek ve sevilmektir.



Ben yen bir yıla girereken hatıralarımı dinleyeceğim güzel bir kitap okuyup belki çok sevdiğim filmi tekrar izleyeceğim. Elbette sevinmek iyidileklerde bulunmak yeni bir yılın beklentileri paylaşmak yapılabilir şeyler. Ben israfa herşeyin fazlasına dikkat çekmek istiyorum. Dua etmek güzel şeyleri dilemek sessiz bir gece de yıldızları seyretmek. Dünya nasıl olsa dönmeye devam edecek. Biraz silkelenip çalışmak iç ısıtacak birşeyler yapmak en güzeli mayanız iyilik olsun.



Yazar: İlknur Polat

#2023 #yeniyıl #yılbaşı


https://haberton.com/2023ten-ne-bekliyoruz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed...

Mısır sapları elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Adana’da hasadı yapılan mısırın tarlada kalan sapları özel makinelerle kesilip balya haline getirildikten sonra fabrikalarda yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentte mısır hasadı sürerken, tarlada kalan ürün sapları da enerjiye dönüşmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan ve özel makinede balyalanan mısır sapları, bazı fabrikalar tarafından elektrik üretiminde kullanıyor.Yüksek ısıda yakılan mısır saplarından elde edilen enerji, türbinlere aktarılarak elektrik […] source https://haberton.com/misir-saplari-elektrik-enerjisine-donusturuluyor/

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D...