Ana içeriğe atla

İçimde bir korku var

İçimde bir korku var

Korku; iç ve dış dünyanın tehlike olarak algıladığı güdüsel ama olumsuz his. Kötü olaylar karşısında içimizi korku kaplar bazen de korkuyu biz çağırırız bedenimize. İçimde bir korku var ya sizin?



Korku büyü kadar etkilidir; Rüyanızda, karanlıkta, yalnız kaldığınızda, ışıklar kesildiğinde, geceleri arkanızda hissedilen bir gölge, başımıza dokunan bir el, kalbinizin hızlı atmasını sağlayan ateş. Sizi takip eden gölgeler, duyduğunuz sesler. Ürkütücü karanlık ve korkuyorsunuz.



Korku korkuyu besler; Gece uyanırız etraf karanlık yataktan korkarak çıkarız yada hızlıca yatağa koşarız. Odanın kapısını kapatır ve olmayan varlığın oda dışında kalmasını diler, yorganı başımıza çekeriz. Sonra bir çığlık. Her gölgeyi karabasan bazen de bize saldıran bir ruh sanırız. Dua okumaya başlar belki de ağlarız.



İçimde bir korku varİçimde bir korku var

Korku insanı bin kere öldürür; Bir yerde nalları diktiniz ve ruhunuz bedenden ayrıldı. Beden yakıldı külleriniz elinizde yada tabutta toprağın kokusunu alıyorsunuz. Artık bu dünyada değilsiniz. Sizde ışığı görüyor musunuz? Sizi çağırıyor mu? İki dünya arasında mahsur mu kaldınız yoksa birinin bedenini ele geçirip orda mı yaşayacaksınız. Hayalet misiniz? Yoksa hayal mi ediyorsunuz?



Hayalleriniz vardı. Sahil kasabasında bir ev. Ağaç eviniz. Bahçenize dikilmiş çiçekler. Kırılan kalpler,
3,5 çocuk. Yarım kalan aşk. Gülümseyin çekiyorum hayallerinizi. Artık resimlerde gülümseyen bir anısınız.



Korku karanlık tarafa giden yoldur; Sürekli kendinizi korkuya çekiyorsunuz. Bir oraya bir buraya yürüyorsunuz. Korktukça korkak oluyorsun korkuyu besliyor ve bunu sen yapıyorsun.



Size şimdilerde başka bir korku vermek aklınızı kaçırmaktan daha iyidir. Yeni korkular kurmak için korku zamanı.



Yazar: Ela Danış

#dua #eladanış #içgüdü #içimdekikorku #karanlık #korku #tehlike
https://haberton.com/icimde-bir-korku-var/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den