Ana içeriğe atla

Dünyanın en genç akrobasi pilotu

Dünyanın en genç akrobasi pilotu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve dünyanın en genç akrobasi pilotu unvanına sahip Harun Karateke (17), dünya çapında yarışmalara katılabilmek için destek bekliyor.

Yaptığı işin zor olduğunu söyleyen Karateke, "Zamanlama ve yetenek istiyor. Aynı zamanda biraz korkutucu. Ama hareketleri yapa yapa alışıyorsunuz. Ondan sonra daha çok ileri gitmek istiyorsunuz. Bu aslında yükseklik korkusu değil, düşme korkusu. Ben de mesela bir binaya çıktığım zaman düşmekten korkuyorum ama bu çok güvenli bir spor" dedi.

Dünyanın en genç akrobasi pilotu
Dünyanın en genç akrobasi pilotu

Alanya'da 6 senedir yamaç paraşütü ve akrobasi pilotluğu yapan ve dünyanın en genç akrobasi pilotluğu unvanına sahip olan Harun Karateke ilgi çekiyor. Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Alanya'da eğitimler alan Karateke, akrobasi pilotluğunda ilerleyerek dünya çapında yarışmalara katılmak istiyor. Bu konuda çok fazla destek ve sponsor bulamadığını belirten genç akrobasi pilotu, dünyada şu an tek olmasının kendisi ve ülkesi için önemli olduğunu ve dünyada Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.

'MERAK ETTİM EĞİTİMLERE BAŞLADIM'

Karateke, küçükken yamaç paraşütü pilotu olan babasının yanına gelip giderek, bu spora merak duyduğunu anlatırken, "Kanat katlamaya yardım ediyordum, ondan sonra bileklik falan yaparken merak duydum, eğitimlere başladım. Sonrasında sportif olarak devam ettim ve akrobasiye merak salıp, sürdürüyorum" dedi.

'HERKES BENİ TEBRİK EDİYOR'

Dünyanın en genç akrobasi pilotu olduğu için yerli ve yabancı birçok yerden tebrik aldığını söyleyen Harun Karateke, "Herkes tebrik ediyor. Tanışmak isteyenler var. Herkes başarılarımın devamını diliyor" diye konuştu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve dünyanın en genç akrobasi pilotu unvanına sahip Harun Karateke (17), dünya çapında yarışmalara katılabilmek için destek bekliyor.
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve dünyanın en genç akrobasi pilotu unvanına sahip Harun Karateke (17), dünya çapında yarışmalara katılabilmek için destek bekliyor.

'BU SPOR ÇOK GÜVENLİ KORKACAK BİR ŞEY YOK'

Yaptığı işin zorluğundan da bahseden Karateke, şunları söyledi:

"Biraz zor, zamanlama ve yetenek istiyor. Aynı zamanda biraz korkutucu. Ama hareketleri yapa yapa alışıyorsunuz. Ondan sonra daha çok ileri gitmek istiyorsunuz. Bu aslında yükseklik korkusu değil, düşme korkusu. Ben de mesela bir binaya çıktığım zaman düşmekten korkuyorum ama bu çok güvenli bir spor. Eski zamanlara göre daha çok geliştirdiler. Güvenlik arttıkça pilotaj da artıyor. Her şey güzelleşti. O yüzden kimsenin korkmasına gerek yok."

12 YAŞINDA TEK BAŞINA YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE UÇUYOR

Harun Karateke, kendisi gibi akrobasi pilotu olmak isteyen kardeşi 12 yaşındaki Faruk Karateke'ye de bu sporu öğrenmesi için yardım ediyor. Yaklaşık 2 yıldır eğitim alan ve 3 aydır tek başına uçmaya başlayan Faruk Karateke, ağabeyi gibi iyi bir akrobasi pilotu olmak istiyor. Faruk da ağabeyi gibi babasının yanına gelip giderken babası ve ağabeyini görerek akrobasi pilotluğuna heves ettiğini anlatarak, "Babam paraşüte başlamıştı. Ağabeyim de babama yardım ediyordu. Ağabeyim öğrendi paraşütü, uçmaya başladı, akrobasi pilotu oldu. Ben de ağabeyimi görüp heves ettim. Ben de eğitim almaya başladım. Şimdi ben de uçuyorum. Çok güzel bir duygu. Beni görenler 'Çok küçük, uçmuyordur' diyorlar. Şaşırıyorlar" dedi.

Özellikle dünyanın en genç akrobasi pilotu olması ve eğitimini daha da geliştirmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Harun Karateke, kardeşini de bu konuda desteklediğini ve onun da iyi bir akrobasi pilotu olması için elinden geleni yapacağını söyledi.



source https://haberton.com/dunyanin-en-genc-akrobasi-pilotu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed...

Mısır sapları elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Adana’da hasadı yapılan mısırın tarlada kalan sapları özel makinelerle kesilip balya haline getirildikten sonra fabrikalarda yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentte mısır hasadı sürerken, tarlada kalan ürün sapları da enerjiye dönüşmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan ve özel makinede balyalanan mısır sapları, bazı fabrikalar tarafından elektrik üretiminde kullanıyor.Yüksek ısıda yakılan mısır saplarından elde edilen enerji, türbinlere aktarılarak elektrik […] source https://haberton.com/misir-saplari-elektrik-enerjisine-donusturuluyor/

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D...