Ana içeriğe atla

Zerrin Zindancıoğlu'ndan 2023 yılı astroloji yorumu

Zerrin Zindancıoğlu'ndan 2023 yılı astroloji yorumu
Zerrin Zindancıoğlu'ndan 2023 yılı astroloji yorumu

2023 yılını karşılamak için geri sayıma başladık. Bu yılın bitmesine sayılı günler kala değerli astroloğumuz Zerrin Zindancıoğlu, gezegenlerin hareketlerini ele alarak, 2023 yılı astroloji yorumunu Haberton'a açıkladı.



Zerrin Zindancıoğlu kimdir?8 Mayıs 1966’da İstanbul’da doğdu. Avusturya Ticaret Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümündeki eğitimini yarım bıraktı. 1986 – 1991 yılları arası yurt dışında faaliyet gösteren bir inşaat firmasında İthalat ve İhracat bölümünde Proje Müdürlüğü, 1991 – 1994 yılları arasında dünyaca ünlü bir Amerikan firmasında Finans Direktörü Yönetici Asistanlığı yaptı. 1994 – 2010 yılları arasında kendi ismiyle kurduğu tekstil firmasında Avrupa’dan ithalat yaparak, moda sektörüne girdi. Birçok ünlü kişinin İmaj Danışmanlığını üstlendi.

2010’dan beri Klasik ve Modern Batı Astrolojisi ile ilgilenmekte olan Zerrin Zindancıoğlu, Temel, İleri ve Ustalık Seviyelerinin yanı sıra, Karma, Soru, Seçim, Uranyen Astroloji ile Astropsikoloji Uzmanlık Sertifikalarına sahip olup, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesindeki Astroloji Okulunda eğitmenlik görevini sürdürmektedir. Eğitimi APAI (Association of Professional Astrologers) ve ISAR (International Society for Astrological Research) onaylı AstroArt Astroloji Okulu Diploması’nı Şubat 2016’da almaya hak kazanmıştır.



Aynı yıl uluslarası arenada ISAR International Society for Astrological Research sınavını geçip ISAR Cap olma hakkını kazanmıştır. Ayrıca uluslararası APAI ve OPA dernekleri üyesi olup, ülkemizde Profesyonel Astroloji Derneği (PAD) Kurucu Üyesidir.



2022 yılında, Astrolozi Akademi'yi hem astroloji hem kişisel gelişim alanında eğitim vermek amacıyla kurmuştur. Kendisi yoğun eğitim ve danışmanlık işlerinin yanı sıra kiatp yazıp, astroloji alanına yeni bakış açıları kazandırmak amacı ile araştırmalar yapmaktadır. Özellikle rektifikasyon başlığı altında kendi yarattığı sistemler üzerinde çalışmaktadır.



Astroloji alanında ders kitabı olarak kullanılan Orta Noktalar kitabının yazarıdır. Kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.



2023 yılında hangi astrolojik olaylar yaşanacak?

Bir tabi vardır halk arasında; nasıl başlarsa öyle devam eder, diye hatırlar mısınız? İşte 2023 ya da yeni başlayan bir yıldan bahsedecek isek aslında nasıl başladığına göz atmak önemlidir. 2023 başı Mars'ın İkizler'de ve Merkür'ün Oğlak burcundaki retro hareketi ile start alıyor. evet yeni başlayan dönem için umut edecek çok şeyimiz var, yeni yıl, yeni hedefler, eskileri geri bırakma isteği ve her şeyi yoluna koyma arzusu yoğundur her başlangıçta. Hayat söz konusu olduğunda hepimizin dört gözle beklediği hedefleri vardır; bazısı aşkı bulayım, ya da kendime iş kurayım ister. Bu hedeflere ne kadar ulaşmak istesek de, kısıtlamalar bazen kişinin kendinden ya da çevresinden kaynaklanır.



Kısacası hayatta hiç bir şey planlandığı gibi gitmiyor. Tabii bu iyi bir şeye neden olabileceği gibi bazen de çok sinir bozucu olabiliyor. Bu gibi durumlarda neyi yanlış ya da eksik yaptığımızı veya sadece bizde neyin yanlış olduğunu düşünmek, irdelemek en doğrusudur. Astroloji hayata kişinin kendi gözlerinden bakar ve içsel dünyamızla çok bağlantıldır. İşte önemli 2 gezegenin retro etkisi ile öncelikle 2023e bu duygularla başlıyoruz. Öncelikle kendimizde daha önceki yıllarda yaptığımız hataları belirlemek ve düzenleme sağlamak, belki farklı bir fikre direnç gösterdiniz ya da gerekli ciddiyeti göstermediniz ve sorumluluk almadınız, öz disiplin probleminin sonuçlarını da şimdi yaşıyorsunuz.



Burçlar bizleri bilinçlendirmeye ve yaşamda doğru bir yola götürmeye yarar. Burç doğasındaki geçişlere ayak uydurmak evrenle paralel ilerlenize yardım edebilir. Biz astrologlara göre hayattaki hedeflerimizi ya da ilişkilerimizi etkileyen her zaman özgür irademizle yaptığımız şeyler de değildir. Zaman zaman bizim yerimize kararlar alan gezegenlerin bulundukları zodyak yerleşimleri ve bizlerin hatiralarına göre aldıkları konumlardır. Eğer bu kararların farkında değilseniz, hayatta yanlış adımlar da atmaya mahkum olabilirsiniz.



Örneğin hayatınız boyunca tek istediğiniz şey gerçek bir aşk olsun. Eğer haritanızda güçlü bir Venüs'e sahipseniz, bu hedef kolay bir hedef haline dönüşebilir. Ama Venüs haritanızda zayıf bir yerleşimdeyse bu aşkı kendinize çekmek zorlaşabilir. Çok istediğiniz bir şeye kolay sahip olmayabilirsiniz. Ya da bu zorluğu bile kolaylaştıran gökyüzü zamanları vardır. İşte astrolojinin mahareti burada kendini gösterir. Hani eşref saati gibi. Çünkü gökyüzü asla durmaz ve devamlı hareket halindedir. En zor doğum etkisinin dahi, ilerleyen zaman içinde olumlu çalışabileceği önemli etkiler alabiliriz. Evet 2023 çok önemli hani baba gibi kuvvetli gezegenlerin burç değiştirdiği bir yıl. Yani taşların yerinden oynadığı yeni oyunların, sistemlerin kurgulandığı bir yıl kısacası. Böyle zamanlarda asla olmaz dediğimiz bir çok şey yaşayabiliriz.



Yaşamda dikkatimizi çeken yaşam alanlarının başlıklarını, konularını değiştirecek etkiler bunlar. Astrolojide kötü ya da zorlu görünüm diye bir şey asla yoktur; önemli olan içindeki nedeni ve çözümü fark etmektir. Geçmişteki deneyimlerimizden dersler çıkararak ilerlemek gereken bir yıl.



Genel bir bakış yapmak istersen 2023 Mart ayından itibaren şimdi kadar bize keyif ya da güven veren dengelerin bozulması değişimi söz konusu olacak, bu yıl retro hareketlerler başladığı gibi bazı uzun başka retrolara da sahip olacak. Mart ayında hem Satürn hem Merkür hem Mars hem Pluto burç deiştirecek. Önemli bir kavşak olacak ilkbahar bu yıl için. Haziran ve Temmuz ayları hem Jüpiter hem Venüs gerilemeleri profesyonel ilişkileri hatta kariyer ve evililik konularını yeniden değerlendirmeye yeni çözümler bulmaya ve önceliklerimizi değiştirmeye zorlayacak.



2023 maddi durumlarımızı, aile bütçemizi ve belki de para biriktirme, değerlendirme yöntemlerimizle ilgili daha dikkatli olmamız konusunda bizleri uyaracak. Merkür ve mars retrosu ile başlayan yıl kişisel ve sosyal ilişkiler üzerinde etkili. Hem sözlü hem yazılı iletişim ve müzakere becerilerimize vurgu yapmakta. Mayıs 2022 ve Mayıs 2023 arasında Jüpiter Koç seyahati inisiyatif, cesaret, kararlılık anlamına geliyor; Koç bir şeyleri gerçek eyleme dökmekle ilgili. Ardından gelen Mayıs 2023te Jüpiter'in Boğa seyahati bu gerçekleştirilen şeylerin sağlamlaştırmasını sağlayacak. Özellikle ekonomik alanda alınan bazı önlemlerin sonucunu almak için olumlu çalışabilir. Mars retrosu ile başlayan 2023 davranışlarımızda ilişkilerimizde değişiklik yaratacak görünüyor. İnsanlarla doğrudan iletişim gerekliliği doğdu.



Unutmayın yıla nasıl başladı isek bu hava tüm yıl için geçerli olabilir. Diğer yandan Tutulma aksları Temmuz ayında burç değiştirecek ki girişimcilik çok daha önemli olacak. Bu durum ayrıca dünya üzerinde de bazı halk hareketlerini besleyebilir bir görünüm. Halkların sesi daha fazla çıkacak ki bu sesler önemli değişimler yaratacak güçte çıkabilir.



Yeni yılda burçları neler bekliyor?

Koç

2023 yılı astroloji yorumu

2023'e aslında Jüpiter koruması ile giriyor Koç burçları. Bu durum özellikle yılın ilk yarısında onlara yarayacak. Ardından 2. yarı da maddi alandaki kalıcı girişimleri destekleyecek etkiler alacaklar. Maddi açıdan bazı fırsatlar yakalamaya hazır olsunlar. Hayatlarında önemli adımlar atabilirler. Maddi alanda fırsatlarla yolları kesişebilir. Hayatlarındaki enerji öncelikle 20 Nisan tutulması ile değişmeye başlayacak ve Temmuz ayı ile birlikte yükselecektir zira tutulmalardan destek almaya başlayacaklar ve bu transit 1.5 yıl etkili olacak. Çok iyi değerlendirmeleri gerekecek. Çok önemli ilişki ve kariyer başlangıçları oluşabilir 2023te Koçlar için.



Satürn Mart ayı ile birlikte geçmiş deneyimlerinden edindikleri tecrübeleri daha dikkate alma fırsatı sunabilir, bunu ihmal etmemeliler. Yalnız hareket etmeyi tercih eden Koçlar olacaktır. Bunun bir eksiklik gibi görmezlerse, özgüvenleri daha yüksek çalışabilir. Endişelerini korkularını geride bırakacak tecrübeler yaşanabilir. Eğer kariyer alanındaki endişelerini geride bırakabilirlerse ilkbahar ile birlikte risk alarak yeni girişimler yapabilirler.



Boğa

2023 yılı astroloji yorumu

Boğa burcu yılın ilk yarısı değişen hayat şartlarını sağlamlaştırmaya çalışırken kendini yalnız hissetmiş olsa da Mayıs itibarı ile Jüpiter fırsatlarından yararlanmaya başlayacak. Boğaların bir nevi gelişimleri yılın 2. yarısında ivme kazanacak. Bu onları kabuklarından da çıkartacak bir etki. Önemli yaşam kararları alınabilir. Tutulmalardan evet yorgunlar ama bu yıl da etki alacaklar ama enerjileri yılın 2. yarısında daha olumlu ve yüksek çalışacaktır. Öğrendiklerini uygulama yılı denebilir. Nisan ve Mayıs tutulmaları yaşamdan gerçekten ne beklediklerini ve neyi geride bırakmaları gerekli gösterecek.



Satürn Mart ayından itibaren Boğa burçlarını bireysel yetenekleri konusunda destekleyecek; sosyal çevrelerinden destek bulabilecek geleceğe dait umutlarını, beklentilerini gerçekleştirme yönünde imkanlar yakalayabilecekler. Boğa burçları bir buçuk yıl sürecek döngünün sonunda yeni rutinler elde edip, değişip, dönüşürken; kim dost, kim düşman öğrenmiş olacaklar. Bazı Boğalar tamamen iş konularını, kariyerlerini değiştirme kararı alabilir ilkbahar aylarında. Tutulma akslarının değişimi ile birlikte Temmuz itibarı ile ideallerin peşinden koşma isteği de yükselecek.



İkizler

2023 yılı astroloji yorumu

İkizler burçları yılın ilk yarısında sosyal alanda yakaladıkları fırsatları, Mayıs itibarı ile içselleştirme fırsatı kazanabilir. Kendilerine olan güvenleri yılın 2. yarısında daha yüksek çalışacak ki bu da hayallerinin peşinden harekete geçme fırsatı yaratabilir. Yıla yorgun başlasalar da enerjileri ilk aydan sonra yükseliyor. Yeni yeteneklerini keşfedebilecekleri  yeni bir yıl var önlerinde. Yılın 2. yarısında tutulmaların burç değiştirmesi ile birlikte bir nevi kabuklarından çıkıp daha sosyal bir hayata dalabilirler. Yaşamdan beklentileri yolunda da desteklenmeye başlayacaklar. Gündemleri Nisan sonu itibarı ile değişmeye başlıyor. Zaten Satürn de kariyer alanında etkisini Mart ayı ile birlikte gösterecek, kısacası İkizler'in yaşamı ikbahar aylarında değişmeye başlayacak. Yeni ortamlar yeni iş hatta yeni ihtisas alanları söz konusu olabilir.



Kariyerleri için kendilerini geliştirmek isteyecekler. Özellikle ilkbahar uluslararası konular belki eğitim fırsatları oluşabilir, hukuksal alanda zorlanan İkizler için artık sona yaklaşma söz konusu olabilir. 2023 yılı asla olmaz dediklari bazı fırsatları ayaklarına dolayabilir.



Yengeç

2023 yılı astroloji yorumu

Mayıs ayına kadar kariyer fırsatları Yengeçleri meşgul edebilir; yüksek konumlara gelmek hatta bazı Yengeçlerin eğitimlerini diplomalarla taçlandırmak mümkün. Yüksek mevkiilerden alacakları destekler de onlara yardımcı olacaktır. Sosyal alanda ya da aşk yaşamında belki çocukları ile ilgili yaşadıkları zorlanmalar yılın 2. yarısından itibaren zayıflamaya başlayacaktır. Nisan ayı ile birlikte gündemleri daha kariyere dönük olacak. Aile ve yakınları ile ilişkilerinde bazı kırılmalar yaşanabilir. Güvenlik alanları bir şekilde değişime açık olacak.



Satürn Mart ayı ile birlikte hayata bakış açılarını zaten değiştirmeye başlayacak görünüyor. Yeni kariyer fırsatları ile birlikte aslında Yengeçler kendilerini geliştrmeyi yeni şeyler öğrenmeyi isteyecekler. İlkbahar ayları üzerinde baskı hissetseler de dönüşüme ve alışkanlıklarını değiştirmeye açık olmalılar. Yılın 2. yarısı onlar için çok daha sosyal geçecektir. Yaşamdan beklentileri yükselebilir ki bu yolda destek de bulabilirler. Yeni ortamlara girmeye hazır olsunlar.



Aslan

2023 yılı astroloji yorumu

Mayıs'a kadar uluslararası ve hukuksal konulardan tabii eğitim fırsatlarından yararlanabilecek Aslanlar için yılın 2. yarısı kariyer açısından çok daha verimli geçecektir. Kariyer alanında yükselme, genişleme ve itibar kazanma mümkün olacak. Tutulmalar sebebiyle yoruldular ki aile ve kariyer açısından alışık oldukları düzen tamamen değişti; şimdi şartları sağlamlaştırma ve geliştirme fırsatı bulabilirler. Tutulmaların yıl ortasında burç değiştirmesi ile birlikte kendilerini daha da geliştirme fırsatı yakalayacaklar, konularına uyguun destekleşimler de kendini gösterecektir. Bu gelişmeler Nisan ayı ile birlikte kendini göstermeye başlayabilir. Bir nevi zorlu süreç yerini daha olumlu şartlara bırakacaktır.



Hayat Aslanlar için yılın 2. yarısı ile birlikte hızlanıyor. Satürn bazı ilişkilerinde sorun yaratmış olabilir ki bu durum Aslanların alışık olduğu şartların değişmesi gerektiğini onlara Mart ayı ile birlikte göstermeye başlayacak. Özellikle ikili ilişkiler açısından şartlar biraz değişebilir; Aslanları dönüştürecek güç ilişkiler alanından gelecek. Bu baskıyı yıl boyu hissedebilirler. Bazı olayları akışına bırakmayı, olmuyorsa sonlandırmayı kabul etmeleri gerekebilir ki Temmuz ve Ağustos aylarında burçlarında yaşanacak Venüs retrosu biraz yorucu olabilir. Önemli ilişki kararlarını bu aylara denk getirmemek daha doğru olacaktır.



Başak

2023 yılı astroloji yorumu

Başaklar yılın ilk yarısında yatırım ve para alanlarında şanslı. Ortaklı iş yapan Başaklar da bundan etki aldılar. Mayıs ayı itibarı ile uluslararası konular, eğitim fırsatları, hatta hukuksal alanda olumlu gelişmelere hazır olsunlar. Kendilerini geliştirmek şanslarını da arttıracaktır. 1 yıldır sorun yaşadıkları konularda şimdi olumlu gelişmeler yaşanabilir. Başaklar bu yıl daha fazla seyahat imkanı bulabilir. Nisan ayı ile birlikte başlayacak dönüşüm etkisi yılın 2. yarısında çok aktif olacak. Başaklar yaşamlarının önemli alanlarında bir şekilde transformasyon geçirecekler. Bazı alışkanlıklarını geride bırakmak zorunda kalabilirler. Buna direnmemek en doğrusudur. Finansal önlem almaları gerekebilir. Hatta yaşadıkları yer dahi değişebilir. Vizyonlarını geniş tutmanın faydası bu açıdan onları rahatlatabilir.



Mart ayından itibaren kariyer alanında zorlu kararlar almaya hazır olmalılar, Satürn burada önemli sorumluluklar verebilir. Bazı Başaklar bir şekilde kariyerde tabii yükselme de sağlayabilir ancak süre gelen sistemleri bu alanda değişmeye başlıyor. İş bırakanlar, emekli olanlar tamamen farklı bir işin sorumluluğun almalar görülebilir. İlkbahar aylarında sağlıklarına dikkat etmeliler, çalışma şartlarının zorluğu sağlık açısından onları yorabilir.



Terazi

2023 yılı astroloji yorumu

Teraziler Mayısa kadar her türlü ilişki modelinden yana şanslılar. İlişkilerini geliştirebilir, daha sosyal olabilir ve destek alabilirler. Belki diğerlerine şans vermek de işlerine yarayabilir. Bu kararlılığın faydalarını Mayıs ayından itibaren görebilirler. Her türlü ortaklık bu sayede daha verimli hale gelebilir ki tutulmalar da bu alanı Nisan itibarı ile desteklemeye başlayacak. Ortak kazanımlar da artış görülebilir. Belki de epey titizlik yaptıkları konular şimdi daha girişimci bir hale dönüşüyor. Yıl ortasından itibaren bu enerji hızlanacaktır. Tabii emek vermeye bu yıl da devam edecekler ama süreçler hızlanacaktır.



Yılın 2. yarısından itibaren bir çok Terazi evlilik ortaklık açısından şanslı bir sürece başlıyor. Satürn Mart itibarı ile onları uzun vadeli, istikrar içerecek rutinler kazandıracak. Günlük yaşamlarında ya da çalışma hayatlarında sorumlulukları artacak görünüyor. Aile ev yuva ile ilgili yeni rutinler.  Satürn sağlık açısından da biraz daha titiz davranmayı Terazilere hatırlatabilir, sağlık kontrollerini ihmal etmemeliler. Pluto ilkbaharda onlara yaşamın keyfili yönlerini hatırlatacaktır. Bir çok Terazi kendini öne çıkarabilir hatta yaptığı işte  güç kazandırabilir.



Akrep

2023 yılı astroloji yorumu

Akrep burçları tutulmalar etkisi ile epey yoruldu, bazen kriz içeren durumlar içinde kendilerini dönüştürmek zorunda kaldılar. Nisan ayından başlayarak yılın 2. yarısında artık gündemleri değişmeye başlıyor. Yaşamdan ne bekledikleri konusunda netleşmeye başlayacaklar. Ya da kime niye bu kadar hizmet ediyorum, dostum kim düşmanım kim başlıkları cevap bulacak. Gerçekten ne istediklerinin peşine düşmeleri mümkün. Bu sayede yeni rutinler, uğraşlar konusunda daha girişimci olabilirler. Sağlık sorunları yaşadılarsa bu konudan da rahatlamaya başlayacaklar. Jüpiter Mayıs ayından itibaren ortaklıklar ve ilişkiler alanından desteklemeye başlayacak, önemli destekler bulacaklar.



Yeni ilişki modelleri kurulacak hayatlarında ve daha sosyal olmaya başlayacaklar. Satürn de onlaro aile ve yuva alanında yordu, sorumlulukları arttı. Şimdi Mart itibarı ile yaşamları ile ilgili daha istikrarlı kararlar alacaklar. Bazıları yeni hobiler edinebilir. Kurdukları ilişkiler daha kalıcı olacaktır. Romantik ilişkilerinde ciddiyet beklentisi olacaktır. Risk almaktan ziyade daha ayakları yere sağlam basmak isteyecek. Dolayısı ile Akrepler için yaşamlarında önemli kararların alınacağı önemli bir yıla giriyoruz. Kurdukları ilişkiler belki yaptıkları anlaşmalar artık yaşamlarını değiştirmeye başlıyor.



Yay

2023 yılı astroloji yorumu

Yay burçları Mayıs ayına kadar aşk ve çocuklar alanında yeni olumlu gelişmeler yaşamaya hatta yatırım açısından riskler almaya müsait etkiler altındalar. Yeni hobiler edindi. Mayıs itibarı ile günlük rutinler ve sağlık alanında daha olumlu bir sürece giriyorlar. Çalışma alanında genişlemeler, destekleşim açısından olumlu bir süreç. Daha rahat fırsatlar içeren iş olanakları ile karşılaşabilirler. Bu alandaki zorlanmaları bu yıl sonuna kadar daha olumlu hale dönüşmeye başlayacak ki yıl ortasından itibaren yaşamlarında bir nevi daha enerjik hissecekler. Yaşamda risk almaya daha açık olacaklar.



Satürn onları aile ve yuva açısından sorumluluk almaya zorlayabilir. Bazı endişeleri yükselebilir ancak cesaretli ve deneyime açık olmak çok işlerine yarayacak. Radikal kararlar vermek zorunda kalabilirler hatta çevresel şartların değişimi söz konusu olabilir. Verilen sözlerin tutulması özellikle ilkbahar aylarında önem kazanabilir. Aile birliği içinde destekleşim içinde olacakları bir yıl olacak 2023. Bireysel yaşamlarında önemli gelişmelerin yaşanabileceği etkiler altında olacaklar.



Oğlak

2023 yılı astroloji yorumu

Oğlak burçları Mayıs ayına kadar ev aile ve gayrimenkul konularından oldukça şanslılar, hatta yatırım yapma şansı bile bulabilirler. Mayıs ayından sonra Jüpiter desteği ile bu yatırımlarda artış ve kazanç sağlayabilirler. Yaşamlarında aşk ve çocuklar alanında sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Oğlaklar bu etki ile 2023ü yalnız geçirmeyeceğe benziyor. Yeni hobiler ile yaşamdan daha keyif almaları mümkün.

Yazar: Tuğba Öztürk

#2023 #astrolog #astroloji #burçyorumu #zerrinzindancıoğlu


https://haberton.com/zerrin-zindancioglundan-2023-yili-astroloji-yorumu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den