Ana içeriğe atla

Uzman isim 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladı

Uzman isim 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladı
Uzman isim 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladı

Piyasalar açısından oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde. Finans Uzmanı Emre Şirin, 2023 yılı yatırım tavsiyelerini Haberton’a açıkladı.



Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ışığında artan enflasyon rakamları ile birlikte insanlar doğru yatırım aracını seçmekte oldukça zorlanmaya başladı. Yıl sonu piyasaları durgun bir şekilde devam ederken dünyada yaşanan enflasyonist ortamdan en fazla vatandaşlar etkilendi. 2022 yılını piyasalar açısından değerlendiren ENA Strateji Danışmanlık ve Eğitim kurucusu Finans Uzmanı Emre Şirin, şöyle konuştu;



“Borsamızın 2022 yılı içerisinde beklenilenin üzerinde bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunun da temel sebebini enflasyonist ortam ve insanların diğer yatırım araçlarından istediğini alamayınca borsaya yönelmesi olarak değerlendirebiliriz.



Dolar/TL üzerinden bakacak olursak, Dolar 18,60 seviyelerini gördü fakat hükumetin kur politikası gereği burada ciddi bir getiri olmadı.  Ama Ons fiyatlarının son haftalarda gösterdiği yukarı yönlü performans özellikle gram gümüş ve gram altın tarafında rekorların kırılmasını sağladı. Dolayısıyla Ons’ta dipten bir dönüş hareketinin olması altın ve gümüş tarafından ciddi bir getiri sağladı. Yine önümüzdeki seçim sürecinde borsamızda yukarı yönlü bir performans görebileceğimizi düşünüyorum”



Uzman isim 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladıUzman isim 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladı

2023 altın ve gümüş yılı olacak



Tüm parayla, tek platforma yatırım yapmanın riskli olduğunu belirten Şirin, “2023 yılında da yatırım stratejileri dönemsellik arz edecektir, uluslararası konjonktürleri de değerlendirmek gerekiyor. Fakat şöyle bir gerçek var ki; dünyadaki enflasyonist süreç merkez bankalarının son bir yıldır ortaya koyduğu sıkı para politikasına rağmen çok da çözülebilmiş değildir.



Örneğin, enflasyonun talep tarafı faiz politikalarıyla yönetilebilir ancak enflasyonu oluşturan unsurlardan birisi de maliyetlerdir. Bu maliyeleri yaratan en önemli sebepler ise pandeminin getirdiği sıkıntıların devamı, tedarik zincirlerindeki kırılmalar, enerji ve gıdada yaşanan sıkıntılar olarak sıralanabilir.



Ayrıca şunu da görüyoruz; merkez bankaları küresel çapta faiz artış sürecinin sonuna yaklaşıyor. Artık daha ufak artışları görecek olsak da zirve seviyelerine yakınız. Bundan sonra da daha genişleyici politikalar öne çıkacak çünkü artık dünya ekonomisinin resesyona girme süreci yaşanmak istenmiyor. Dolayısıyla da bu döngünün sonuna geldiysek, enflasyon istenildiği düzeyse çözülemediyse ve enflasyonun maliyet tarafını tetikleyen durumu devam ediyorsa demek ki enflasyon dünyanın önünde ciddi bir sorun olarak kalmaya devam edecektir. Bu anlamda 2023’te dünyada altın ve gümüşün ön planda olmasını bekleyebiliriz.”



Piyasalar açısından oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde. Finans Uzmanı Emre Şirin, 2023 yılı yatırım tavsiyelerini Haberton’a açıkladı.Piyasalar açısından oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde. Finans Uzmanı Emre Şirin, 2023 yılı yatırım tavsiyelerini Haberton’a açıkladı.

Borsanın yukarı yönde hareket etmesi için hükumetin de desteklediği bir yapı olduğuna değinen Şirin, şöyle devam etti;



“Türkiye’de de seçim sürecine giriyoruz. Burada özellikle hükumet politikasına baktığımızda dolarizasyonun azalması isteniyor, yani insanların dolarize olması istenmiyor. Bunun sağlanabilmesi için de insanlara TL bazı bir getiri sunulması lazım. Ancak gördüğümüz gibi politika faizleri düşük, mevduat faizleri enflasyonun oldukça altında.. Burada da TL bazında para kazanmak adına kalan tek mecra borsa olarak karşımıza çıkıyor.



Geçtiğimiz yıl kasım ayında kur korumalı mevduata başlandığında bunun etkili bir yöntem olacağı ve doların artmasını engelleyeceği düşünülmüştü ama tabi bunun getirdiği ciddi bir yük var. Dolayısıyla ekonomi yönetimi bunun altına girmek istemiyor ancak dile de getiremiyor çünkü getirdiği kur korumalı mevduatın onlar açısından sağlıklı bir yöntem olmadığını söylemek mümkün. Dolayısıyla da yavaş yavaş borsa tarafına yönlendirmeler başladı. Bu yüzden de borsa yukarıda tutulmaya ve ileri gitmeye devam edecektir.  



Türkiye’de asgari ücret düzenlemesi yakın zamanda yapılacak. Bu düzenlemede tabi sadece asgari ücretlilerin değil tüm ücretlilerin geliri artırılacak. Tüm bu yapılar da enflasyonist sürecin devam etmesine neden olacaktır.”



https://www.youtube.com/watch?v=Q5mFsCwYaaQ

Finans Uzmanı Emre Şirin, 2023 yılı yatırım tavsiyelerini açıkladı.

Seçim arifesinde dalgalanmalar olabilir



Piyasalarda manipülasyonların söz konusu olduğunu aktaran Şirin, “Seçimden sonra iktidar kim olursa olsun, hükumet normal ortadoks politikalarına dönmek zorunda kalacaktır. Bu neyi getirir? Faiz artışlarını beraberinde getirebilir, ilk etapta borsaları negatif etkileyebilir ancak seçim sonrası yine toparlayacağını düşünüyorum. Yılın geneline bakacak olursak; altın, gümüş ve borsa ön planda olacak gibi görünüyor.



Ayrıca piyasalarda haber akışları son derece önemlidir. İnsanlar bir haber akışının her şeyi değiştireceğini bilerek yatırım yapmalılar. Piyasada herhangi bir şey gerçekleşecek ise mutlaka piyasa aktörleri mazeretini yaratır. Şunu da net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor; dünya ciddi bir dönüşümün içerisinde. Dünya ekonomisi yeni bir çağa giriyor diyebiliriz. Bu anlamda şuan gördüğümüz enflasyonun çok ötesinde bir enflasyonu bence dünya görmeye devam edecek. Çünkü FED gibi majör merkez bankaları evet sıkılaşma döngüsüne girdi fakat hala biliyoruz ki çok ciddi bir para arzı var.



Bilançolar istenildiği gibi küçümsenemedi ve küçümsenemeyecek durumda. Enflasyonist yapıyı dikkate alarak küresel çapta değerli metallerin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca dünya 2023’te bu paradigma değişiminin içinde mutlaka piyasalar açısından ciddi oynaklıklara sahne olacaktır. Bunları da göz ardı etmeden yatırım yapmak gerekir” dedi.



Yazar: Tuğba Öztürk

#2023 #altın #borsa #dolar #emreşirin #enflasyon #piyasa #yatırım
https://haberton.com/uzman-isim-2023-yili-yatirim-tavsiyelerini-acikladi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den