Ana içeriğe atla

2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk?

2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk?
2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk?

2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? Neler yaşadık? İsterseniz hem seneyi hatırlamak hem de son kez analiz yapmak için gelin hep birlikte yeniden gözden geçirelim!



Ocak 2022'de yeni yıla girmememizle birlikte 2 Ocak'ta Kazakistan'dan kötü bir haber geldi. Artan zamlar ve LPG fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ülke savaş alanına döndü. 5 Ocak 2022'de Kazakistan Hükümeti olağanüstü hal ilan etti.



24 Ocak'ta ise ülkemizin sevilen, Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncalarından Fatma Girik hayatını kaybetti.



2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk?

Şubat 2022'ye geldiğimizde yine tatsız bir ölüm haberiyle aya başladık desek sanırım yanlış olmaz. 11 Şubat 2022'de cinsel sağlık sorunları denince akla ilk gelen isim olan Haydar Dümen, tıpkı Fatma Girik gibi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.



24 Şubat'ta ise dünya gündemini fazlasıyla etkileyen Rusya-Ukrayna savaşı resmen başladı.  Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, Donbas'a askeri operasyon başlatarak savaş açtı. Tüm dünyayı etkileyen savaş ekonomik bakımdan da kötü sonuçlar doğurdu. Savaş nedeniyle piyasalar son zamanların en yüksek seviyesine çıktı.



2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? Neler yaşadık? İsterseniz hem seneyi hatırlamak hem de son kez analiz yapmak için gelin hep birlikte yeniden gözden geçirelim!2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? Neler yaşadık? İsterseniz hem seneyi hatırlamak hem de son kez analiz yapmak için gelin hep birlikte yeniden gözden geçirelim!

Mart 2022 geldiğimizde eee nihayet güzel şeylerde oldu dedirtti. 2 Mart 2022'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan basın toplantısında Avrupa'da bizden önce başlayan açık alanlarda maske takma zorunluluğu resmen kalkmış oldu.



4 Mart 2022'de sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti.



18 Mart'ta ise 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı. Köprünün önemli özelliği ise orta açıklığı en fazla olan köprü unvanına sahip olmasıdır. Japanyo'daki köprünün ikinci sırada yer almasına neden olan 1915 Çanakkale Köprüsünün araç geçiş ücreti 200 lira olarak açıklandı.



21 Mart 2022'de Çin'de yolcu uçağı düştü. 123 yolcusu bulunan uçak, kalkıştan 1 saat 37 dakika sona Wuxhou kentine yakın bir alanda düştü. Yolcular dışında 9 mürettebat olan uçakta 132 kişiden kurtulan olmadı.



28 Mart'ta 94. Oscar Ödül Töreni görkemli bir geceye ev sahipliği yaptı. Törenin ihtişamını gölgede bırakan bir olay yaşandı. En iyi erkek oyuncu ödülü almaya hak kazanan Will Smith, sahnede Chris Rock'a tokat atarak büyük tepki çekti. Hak verenler de vardı, kızanlar da! Ödülünün geri alınmasını isteyenler bile oldu. Kısaca olayı özetlersek kanser tedavisi gören Smith'in eşi Jade Pinkett'in saçlarını kazıtmasıyla ilgili Chris Rock espri yapınca, Will Smith tokat attı.



2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 28 Mart'ta 94. Oscar Ödül Töreninde Will Smith, sahnede Chris Rock'a tokat atarak büyük tepki çekti.2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 28 Mart'ta 94. Oscar Ödül Töreninde Will Smith, sahnede Chris Rock'a tokat atarak büyük tepki çekti.

Nisan 2022'de ise 18 Nisan'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonu başlaması bu ayın en çok konuşulan gündemlerinden biri oldu.



20 Nisan 2022'de Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse EYP'li tarafından bombalı saldırı yapıldı. 



26 Nisan 2022'de ülkemizde açık alanda kalkan maske takma zorunluluğu kapalı alanlarda da zorunlu olmaktan çıktı. Böylece maske takma zorunluluğu her yerde isteğe bağlı oldu.



30 Nisan 2022'de 38 yıl aradan sonra 2021-2022 Süper Lig şampiyonu Trabzonspor oldu.



Mayıs 2022 geldiğinde yine mutlu edici bir gelişme ile Mayıs ayına giriş yapıldı. 14 Mayıs 2022'de Rize-Artvin Havalimanı açıldı.



Tarih 21 Mayıs'ı gösterince yine mutlu olduğumuz bir gelişme yaşandı ve Anadolo Efes, EuroLeague şampiyonu oldu.





Anadolu Efes'in yaşattığı gururdan hemen bir gün sonra 22 Mayıs'da VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir mutluğa neden oldu.



Haziran 2022'de bu sefer üzücü haber İtalya'dan geldi. İtalya'da 9 Haziran'da içinde Eczacıbaşı çalışanı 4 Türk'ün bulunduğu 7 kişilik ekibin olduğu özel helikopter önce kayboldu sonra da düştü.  11 Haziran'da Cusna Dağı'nda bulunan helikopterde 5 kişinin cansız bedeninin olduğu belirtildi.



21 Haziran'da Marmaris'te orman yangını başladı. Fazla uzun sürmemesi tek tesellimiz oldu.



28 Haziran 2022'de Türk sinemasının sevilen, efsanevi aktörlerinden Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti.



2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 28 Haziran'da Cüneyt Arkın hayatını kaybetti2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 28 Haziran'da Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

30 Haziran'da Türkiye'de ilk maymun çiçeği hastalığı tespit edildi.



Temmuz 2022 mutlu bir şekilde başladı ve asgari ücrete yılın ikinci yarısı için oranında zam yapıldı.



23 Temmuz'da Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Rasim Özdenöner hayatını kaybetti.



28 Temmuz'da sanatçı İlhan İrem hayatını kaybetti.



Ağustos 2022 tatsız bir gelişme ile başladı. 4 Ağustos 2022'de 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumu soruların daha önce bir deneme kitabında yer aldığı gerekçesiyle iptal edildi.



20 Ağustos 2022'de Antep ve Mardin'de trafik kazası yaşandı. Yaşanan trafik kazalarından toplam 35 kişi hayatını kaybetti.



Eylül 2022 ise dünyayı sarsan bir ölüm haberiyle başladı. 8 Eylül 2022'de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolasıyla Kraliçe'nin ölüm haberi duyuruldu. Kraliçenin ölümünün ardından Prens Charles İngiltere Kralı oldu.



2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 8 Eylül 2022'de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti.2022'de dünyada ve ülkemizde neler oldu? Neleri konuştuk? 8 Eylül 2022'de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti.

9 Eylül 2022'de İzmir'in Kurtuluşunun 100. yılı İzmir'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Sanatçı Tarkan'ın ücretsiz halk konseri renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.



Ekim 2022'de en önemli gündemlerinden biri 6 Ekim'de yaşandı ve İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi 2022 Nobel Edebiyat ödülünü Fransız yazar Annie Ernaux'a verildiği açıklandı.



9 Ekim'de Ampute Futbol Milli Takımı Dünya Kupası şampiyonu oldu.



14 Ekim'de Bartın'da maden faciası yaşandı. Ülkemizi yasa boğan acı olayda 41 maden işçisi yaşamını yitirdi.



25 Ekim'de Halit Kıvanç aramızdan ayrıldı.



28 Ekim'de Tesla ve SpaceX’in üst yöneticisi Elon Musk daha önce anlaşmaya vardığı ve sonrasında sorunlar yaşandığı için satın almanın resmileşmediği sosyal medya platformu Twitter'ı  28 Ekim 2022'de resmen satın aldı. 44 milyon dolara Twitter'ı satın alan Musk, ayrıca sosyal medya platformunda bazı yenilikler getirdi. Twitter mavi tık özelliğini ücretli hale getireceğini açıklaması, platformun zarar etmesine neden oldu.



Elon Musk daha önce anlaşmaya vardığı ve sonrasında sorunlar yaşandığı için satın almanın resmileşmediği sosyal medya platformu Twitter'ı  28 Ekim 2022'de resmen satın aldı.Elon Musk daha önce anlaşmaya vardığı ve sonrasında sorunlar yaşandığı için satın almanın resmileşmediği sosyal medya platformu Twitter'ı  28 Ekim 2022'de resmen satın aldı.

29 Ekim'de Türkiye'nin yerli otomobili TOGG seri üretime başladı.



31 Ekim'de Güney Kore'nin başkenti Seul'da Cadılar Bayramı etkinliği faciaya neden oldu. Yaşanan izdihamda 151 kişi hayatını kaybetti.



Kasım 2022 tatsız bir olay ile başladı. 13 Kasım 2022'de İstanbul İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı meydana geldi. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti.



20 Kasım'da Dünya Kupası Katar'da başladı. İlk kez kışın yapılan turnuva Katar'ın yazın aşırı sıcak olması nedeniyle 20 Kasım'da başladı.



20 Kasım'da gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti.





23 Kasım'da Düzce'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı ve çevre illerde de deprem hissedildi.



25 Kasım'da Konya Büyükşehir Belediyesi sahipsiz hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde bir köpeğin kürekle darp ederek katledilmesi hepimizi üzdü ve yasa boğdu.



Aralık 2022'de senenin son ayında yaşananlar yine son derece sansasyoneldi.  5 Aralık 2022'de İran'da ahlak polisi kaldırıldı. İran'da yaşayan halk haberin yalan olduğunu, dünyanın tepkisini çekmemek amacıyla uydurulduğunu belirtti.



12 Aralık'da ülkemizde tatsız durumlar yaşandı. 6 yaşındaki çocuğun evlilik yoluyla cinsel istismara maruz kalması son derece tepki çekti.





13 Aralık'da iki kere halk tarafından seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.



18 Aralık'ta 2022 Dünya Kupasını Arjantin 1978, 1986 yılından sonra üçüncü kez 2022 yılında tekrar kazandı.



Yazar: İpek Usta

#2022 #2022deneleroldu #6yaşındakiçocuk #cinselistismar #cüneytarkın #ekremimamoğlu #fatmagirik #kraliçeelizabeth #rusyaukraynasavaşı
https://haberton.com/2022de-dunyada-ve-ulkemizde-neler-oldu-neleri-konustuk/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den