Ana içeriğe atla

Biriktirme hastalığı çöp evler

Biriktirme hastalığı çöp evler

Hayatlar bazen bize öyle olayları kişileri gösteriyor ki parçalanmış üzülmüş kırılmış kişilikler kendilerini bize öyle sunuyor ki yardım edin sinyallerini veriyor. Sokaklardan kağıt, şişe pet toplayıp evinde biriktiren eskiyen eşyaları atamayan biriktirdiği eşyalarla kaybolan hayatları görüyoruz.



Biriktirme hastalığı çöp evlerBiriktirme hastalığı çöp evler

Aslında bu kişiler kafalarının içindekileri size gösteriyor. Ben yorgunum ben mutsuzum kirli dağınık pis bir dünyada yaşamak isteyişim bir uyarı diyor. Biz anlamadığımız için ya eleştiriyor, kınıyor şikayet ediyoruz. İnsanlar kapalı bir kutudur. Kimseyi kendimizle kıyaslamak doğru değildir. Herkesin hayata tutunma çabası ayrıdır. Psikoloji bunun bir takıntı hastalığı olduğunu söylüyor. Derine inildiğinde kaygı endişe dikkat eksikliği aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar bu durumları bastırmak için kendilerini biriktirmeye verirler. Biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.



Psikolojide bu davranışları inceleyen doktor ve uzmanlar benzer olaylarda kişileri incelemiş aynı tip sonuçlara ulaşmıştır. Kişi yaptığının bir hastalık ya da takıntı belirtisi olduğunun farkında değildir.



Tedavinin faydalı olabilmesi için kişiye çevresi tarafından destek sevgi gösterilmeli kapattığı kapıları açması gerekmektedir. Buda sevgi ilgi ve psikolojik destekle sağlanmış olacaktır.



Kaygı, endişe, dikkat eksikliği, aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar, biriktirme hastalığı çöp evlerde biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.Kaygı, endişe, dikkat eksikliği, aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar, biriktirme hastalığı çöp evlerde biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.

"Biriktirme hastalığında biriktirilen nesneler kişilere, yıllara, ortamlara göre değişiklik gösterir. Yaşlı kişilerde genellikle pet şişeler, faturalar, kaplar, eski giysiler, eski gazeteler, kağıtlar, bozulmuş ev araçları görülebilirken günümüzde e-postalar, bilgisayar yazışmaları, mesajlar, yıllar öncesinden kalan ve çalışmayan bilgisayar disketleri en çok biriktirilen şeyler arasında görülmektedir."



Biriktirme hastalığı ile ilgili vakalarda hastalar genellikle kendi istekleri ile bir tedavi sürecine başvurmazlar. Çoğu zaman bir yakınlarının zorlaması ile bu durumun ortadan kalkması için çaba harcarlar çünkü kendileri bunun bir rahatsızlık olduğunu fark etmezler. Destek sevgi ve ilgi bu kişiler düştükleri kuyudan çıkarabilir. Unutmayın eleştirdiğiniz her kişilik ya da özellik ileri de sizin imtihanınız olabilir.



Bu yüzden sevgi her hastalığın ilacıdır. Sevmeyi unutmayın...



Yazar: İlknur Polat

#biriktirmehastalığı #çöpev #çöpevler #dikkateksikliği #endişe #psikoloji
https://haberton.com/biriktirme-hastaligi-cop-evler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed...

Mısır sapları elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Adana’da hasadı yapılan mısırın tarlada kalan sapları özel makinelerle kesilip balya haline getirildikten sonra fabrikalarda yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentte mısır hasadı sürerken, tarlada kalan ürün sapları da enerjiye dönüşmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan ve özel makinede balyalanan mısır sapları, bazı fabrikalar tarafından elektrik üretiminde kullanıyor.Yüksek ısıda yakılan mısır saplarından elde edilen enerji, türbinlere aktarılarak elektrik […] source https://haberton.com/misir-saplari-elektrik-enerjisine-donusturuluyor/

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D...