Ana içeriğe atla

Biriktirme hastalığı çöp evler

Biriktirme hastalığı çöp evler

Hayatlar bazen bize öyle olayları kişileri gösteriyor ki parçalanmış üzülmüş kırılmış kişilikler kendilerini bize öyle sunuyor ki yardım edin sinyallerini veriyor. Sokaklardan kağıt, şişe pet toplayıp evinde biriktiren eskiyen eşyaları atamayan biriktirdiği eşyalarla kaybolan hayatları görüyoruz.



Biriktirme hastalığı çöp evlerBiriktirme hastalığı çöp evler

Aslında bu kişiler kafalarının içindekileri size gösteriyor. Ben yorgunum ben mutsuzum kirli dağınık pis bir dünyada yaşamak isteyişim bir uyarı diyor. Biz anlamadığımız için ya eleştiriyor, kınıyor şikayet ediyoruz. İnsanlar kapalı bir kutudur. Kimseyi kendimizle kıyaslamak doğru değildir. Herkesin hayata tutunma çabası ayrıdır. Psikoloji bunun bir takıntı hastalığı olduğunu söylüyor. Derine inildiğinde kaygı endişe dikkat eksikliği aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar bu durumları bastırmak için kendilerini biriktirmeye verirler. Biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.



Psikolojide bu davranışları inceleyen doktor ve uzmanlar benzer olaylarda kişileri incelemiş aynı tip sonuçlara ulaşmıştır. Kişi yaptığının bir hastalık ya da takıntı belirtisi olduğunun farkında değildir.



Tedavinin faydalı olabilmesi için kişiye çevresi tarafından destek sevgi gösterilmeli kapattığı kapıları açması gerekmektedir. Buda sevgi ilgi ve psikolojik destekle sağlanmış olacaktır.



Kaygı, endişe, dikkat eksikliği, aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar, biriktirme hastalığı çöp evlerde biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.Kaygı, endişe, dikkat eksikliği, aşırı endişeli kişiler, acı yaşamış insanlar, biriktirme hastalığı çöp evlerde biriktirdikleri eşyaların arasında kaybolup giderler.

"Biriktirme hastalığında biriktirilen nesneler kişilere, yıllara, ortamlara göre değişiklik gösterir. Yaşlı kişilerde genellikle pet şişeler, faturalar, kaplar, eski giysiler, eski gazeteler, kağıtlar, bozulmuş ev araçları görülebilirken günümüzde e-postalar, bilgisayar yazışmaları, mesajlar, yıllar öncesinden kalan ve çalışmayan bilgisayar disketleri en çok biriktirilen şeyler arasında görülmektedir."



Biriktirme hastalığı ile ilgili vakalarda hastalar genellikle kendi istekleri ile bir tedavi sürecine başvurmazlar. Çoğu zaman bir yakınlarının zorlaması ile bu durumun ortadan kalkması için çaba harcarlar çünkü kendileri bunun bir rahatsızlık olduğunu fark etmezler. Destek sevgi ve ilgi bu kişiler düştükleri kuyudan çıkarabilir. Unutmayın eleştirdiğiniz her kişilik ya da özellik ileri de sizin imtihanınız olabilir.



Bu yüzden sevgi her hastalığın ilacıdır. Sevmeyi unutmayın...



Yazar: İlknur Polat

#biriktirmehastalığı #çöpev #çöpevler #dikkateksikliği #endişe #psikoloji
https://haberton.com/biriktirme-hastaligi-cop-evler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den