Ana içeriğe atla

Hayallerinizi nasıl keşfedebilirsiniz?

Hayallerinizi nasıl keşfedebilirsiniz?

Hayaller, gelecek zamanda ulaşmak istediğiniz bir varış noktasıdır. Zihninizde tasarladığınız hayallerde genellikle kusursuzluk ön plandadır.



Yeterince zaman, para ve fırsata sahip olsaydınız, hangi hayalleri gerçekleştirmek isterdiniz? Bunu bilebilecek tek kişi sizsiniz. Çünkü hayaller kişiye özeldir. Hayalleriniz aslında size çok uzak olan hedeflerden ibaret değildir. Yapmanız gereken sadece hayallerinizi keşfetmek!



Hayallerinizi Keşfetmenin 3 Adımı

Herkesin mutlaka geleceğe yönelik farklı beklentileri vardır. Ancak, bunların birer hayale dönüşmesi ve ulaşılabilir hedefler haline gelmesi için biraz çaba sarf etmeniz gerekir.



Gelecekte neler yapmak istiyorsunuz ve nasıl bir hayatınız olmasını istiyorsunuz? Aşağıdaki adımları takip ederek ve biraz beyin fırtınası yaparak hayallerinizi keşfedebilirsiniz.



 1. Hayal Kurmak İçin Sessiz Bir Ortam Bulun

Hayalinizi keşfetmenin ilk adımı sessiz bir ortamda gelecekte olmak istediğiniz versiyonunuz üzerinde düşünmektir. Örneğin gelecekte nasıl bir evde yaşadığınızı, hangi eğitimleri aldığınızı, nasıl bir işiniz olduğunu, ailenizle nasıl vakit geçirdiğinizi ve nerelere seyahat ettiğinizi gözünüzde canlandırmayı deneyebilirsiniz.



Hayallerinizi keşfederken hoşlandığınız aktivitelerin ve hobilerinizin listesini yapmak oldukça faydalıdır. Bu sayede, gelecekle ilgili hayallerinizi gözünüzde daha kolay canlandırabilirsiniz.



Hayal kurmak için dikkat dağıtıcıların daha az olduğu sabahın erken saatlerini veya gecenin geç saatlerini tercih edebilirsiniz. Önemli olan zihninizin açık olduğu bir zaman dilimi ve sessiz bir ortam bulmaktır.



Zihnin ve düşüncenin sınırları olmadığı gibi hayal kurmanın da sınırları yoktur. Dolayısıyla evinizin herhangi bir yeri, odanız, ofisiniz, ormanlık bir alan ya da bir deniz kıyısı hayallerinizi keşfetmeniz için ideal mekanlar olabilir.



Hayallerinizi nasıl keşfedebilirsiniz?

Gürültü olmayan bir ortam bulduktan sonra isterseniz dinlendirici sözsüz bir müzik dinleyerek zihninizin sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.



Rahat bir pozisyonda oturduktan sonra birkaç derin nefes alarak geleceğe dair hayaller kurmaya başlayabilirsiniz. Hayal kurarken kendinizi asla sınırlamamalı ve sizin yaşam anlayışınıza uygun hayaller üzerinde yoğunlaşmaya çalışmalısınız.



Düşüncelerinizi serbest bıraktıktan sonra, şimdi sırada hayallerinizi yazmak var! Zihninizin sizi sınırlamasına müsaade etmeden kurduğunuz bütün hayalleri defterinize kısaca yazmaya devam etmelisiniz.



Hayallerinizi yazmak, onları gözünüzde canlandırmanıza ve aklınızda tutmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yazmak hayallerinizin netleşmesini sağlayacağı için sizin için en uygun hayalleri keşfedebilirsiniz.



 2. Hayallerinize İnanın

Hayal kurarken kendinizi sınırlamamanın yanı sıra hayallerinizin gerçekleşeceğine inanmak da oldukça önemlidir. Birçok insanın hayalleri olmasına rağmen bunların gerçekleşeceğine inanmaz ve hayallerinden vazgeçer.



Hayallerinizden vazgeçmek ve tutkunuzun peşinden gitmemek mutsuz olmanıza neden olur. Zamanla enerjiniz azalır ve geleceğe dair umutlarınızı kaybedersiniz.



Hayalleriniz henüz keşfetme aşamasındayken, bu hayallerin gerçekleşeceğine dair inancınızı korumalısınız. Hayalleriniz gerçek olduğunda nasıl hissedeceğinizi gözünüzde canlandırmak inancınızı korumanıza yardımcı olur.



 3. Kendinize Sorular Sorun

Tutkunuz yönünde bir hayal bulmak için kendinize sorular sormalısınız. Kendinize nelerden hoşlandığınızı, hangi aktiviteleri yapmayı sevdiğinizi, nelere sahip olmak istediğinizi ve geleceğe dair öngörülerinizi sormak gerçek hayallerinizi keşfetmek için oldukça faydalı bir yöntemdir.



Size enerji ve mutluluk veren aktivitelerden çok hoşlandığınızı fark etmişsinizdir. Örneğin, gezmeyi çok seviyorsanız hayaliniz ülke turu ya da dünya turu olabilir. Kitap okumayı ve bir şeyler yazmayı seviyorsanız hayaliniz kitap okumak için yeterince vaktinizin olması ya da bir kitap yazmak olabilir.



Hayallerinizi nasıl keşfedebilirsiniz?

Hayallerinizi keşfederken, neyi istemediğinizi bilmek de çok önemlidir. Kendinize sizi mutsuz eden, enerjinizi tüketen, kaygılandıran durum ve kişileri tespit etmeye yönelik sorular sorabilirsiniz.



Bu adımı uygularken kendinize karşı dürüst olmalısınız. Hayallerinizi belirlerken başkalarının ne düşüneceğini ve sizi neden eleştireceklerini dikkate almamalısınız. Ayrıca, hayallerinizin gerçekçiliği ve ulaşılabilirliği konusunda kendinize de dürüst olmalısınız.



Hayallerinizi keşfetmenize yarayan soruların cevaplarını bulmak tek seferde mümkün olmayabilir. Odanızda sessizce otururken, yürüyüş yaparken, doğada vakit geçirirken veya rutin hayatınıza devam ederken bu sorulara cevap bulmaya çalışabilirsiniz.



Hayalinizi ortaya çıkarmanın bir yarış olmadığının farkına varmalısınız. Bu aktivitenin, kendi içinize doğru bir yolculuk olduğunu düşünebilirsiniz.



 Sonuç

Hayallerinizi keşfettikten sonra hedefler belirleyebilir ve planlar yapabilirsiniz. Bu süreçte motivasyonunuzu korumanın çok önemli olduğunu unutmamalısınız.



Motivasyonunuzu korumak için hayalleriniz ile ilgili notlar almalı ve bir vizyon panosu oluşturmalısınız. Bu sayede, hayallerinizi görselleştirebilir ve motivasyonunuzu canlı tutabilirsiniz.



Hayallerinizi keşfettiğinizde başkalarına söylerken biraz çekimser olabilirsiniz. Çünkü çoğu kişi hayallerinizi eleştirebilir ve motivasyonunuza zarar verebilir. Bu yüzden hayallerinizi yalnızca sizi destekleyeceğini düşündüğünüz kişilere söylemeye dikkat etmelisiniz.



Diğer yandan, hayallerinizi başkalarına söylemek sizi belli bir taahhüt altında tutar. Bu sayede, hayallerinizi gerçekleştirme konusunda kendinizi zorunlu hissedebilirsiniz.



Hayallerinizi keşfederek kendiniz için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Daha iyi bir hayatı hak ettiğinizi ve bunu elde edebileceğinizi asla unutmamalısınız.


https://bit.ly/38OHNCB

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den