Ana içeriğe atla

Herkes ana olamaz!...

Herkes ana olamaz!...

Herkes anne olur ama herkes ana olamaz. Hepimiz biliriz ki anneler kutsal varlıklardır. Bir insanı karnında 9 ay taşıyıp besleyen ve büyüten onu her kötülükten koruyan, evlatlarına hayatı öğreten dünyanın en güzel mesleğidir annelik.



Bir profesörün yazısını okudum, anneden annenin kutsal varlık oluşundan, toprak ve vatan olduğundan tarih olduğundan bahsetmiş. Anne kelimesini duyunca aklımızdan çok kalbimiz çalışırmış. Hatta tek kelime ile dünyayı anlat deseler "anne" dermiş.



Herkes ana olamaz!...

Peki ya annecikler, anneliği beceremeyelere ne demeli? Bu dünyada malesef ki bazı insanlar anne oluyor ama ana olamıyor. Çocuklarını sevmeyenler, onları koruyamayanlar var. Geçmişinde yaşadığı sorunlarla yüzleşememiş, kendisini geliştirememiş kadınlarımız var. Psikolojik sorunları çocuklarını büyütmeye izin vermemiş cahil kadınlarımız var. Çocuk yaşta anne olup anneliği bilmeyenler var.



- Kendi annesinden gördüğü kötülüğü, evlatlarına uygulayan dayak atan işkence yapan anneler...

- Evlatlarını çöpe atan, cami avlusuna bırakan, sütünü esirgeyen anneler.....

- Köpekten korkup kendi çocuğunu hayvanın önüne atan anneler......

- Çocuklarını ortada bırakıp başka kocaya kaçan ve o adamdan da başka çocuklar yapan anneler....

- Soguk, kar, kış demeden kucağında çocuğuyla dilenen, dillendiren anneler......

- Başlarına gelecek kötülükten korkmayan, korumayan, kollamayan anneler.....

- Çocuklarını sevmeyen iletişim kuramayan yalan söyleyen anneler.......

- Allahtan korkmayan tek derdi hayat, güzellik, yaşamak, para olan anneler.....

Peki ya çocukları bu annelerden dünyaya gelen çocuklar!



Bir köşede iyi anneleri görünce iç geçiren, ağlayan, annesi tarafindan başı okşanmayan annesi olmayan zavallı çocuklar. Kimisi sokaklarda dileniyor kimisi çocuk gelin olmuş. Kimisi intihar etmis kimisi kötü yollarda boyuna kadar pisliğe batmış çocuklar. Evlatlık verilen yetimhanede büyüyen çocuklar.. Anne babaları yok diye alay edilmiş çocuklar. Başlarında anaları yok diye düğün dernek yapamayan Başkalarının hor gördüğü çocuklar. Şanslı olanlar da var tabi kendi ayaklarının üstünde duranlar güçlenenler güvende olanlar başkaları tarafından sahip çıkılan çocuklar. Okuyan okutulup meslek sahibi olan çocuklar. Mutlu olmayı hakeden cocukar.



Herkes anne olur ama herkes ana olamaz. Hepimiz biliriz ki anneler kutsal varlıklardır. Bir insanı karnında 9 ay taşıyıp besleyen ve büyüten onu her kötülükten koruyan, evlatlarına hayatı öğreten dünyanın en güzel mesleğidir annelik.Herkes anne olur ama herkes ana olamaz. Hepimiz biliriz ki anneler kutsal varlıklardır. Bir insanı karnında 9 ay taşıyıp besleyen ve büyüten onu her kötülükten koruyan, evlatlarına hayatı öğreten dünyanın en güzel mesleğidir annelik.

Bazıları kötü anne yoktur yaşamış oldukları kötü hayatları vardır der. Hani çok çile çekmiş olanlar. Ne olursa olsun o senin annen diyenler. Hic bir şey yapmasa seni 9 ay karnında taşıdı diyenler. Cennet ayaklarının altındadır diyenler. Peki böyle annelerin cennet ayakları altında mıdır. Ben pek inanmıyorum ya cennet onlara da uğrasın yine de 100 okura sormak gerek.



Annesizlik insanlık tarihinin en acı veren olayıdır, can acıtır ama öldürmez aksine güçlendirir. Bir de anneler evlatlarınız sizin yarı geninizi taşır. Siz ona sevgi ve şefkat gösterirseniz onu büyültürseniz o da kendi evlatlarını mutlulukla ve anne sevgisi ile büyütür. Her çocuk anneden beslenir ve anneye göre şekil alır. Siz de bir evlatsınız ya, Allah herkese hayırlı evlat versin...



Yazar: Ela Danış

#analık #annesevgisi #annecik #anneliğibeceremeyen #annelik #işkence #kutsalvarlık
https://haberton.com/herkes-ana-olamaz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Hindistan’da kadına baltalı saldırı

Rahul Goud adlı kişi Hindistan'da kadına baltayla saldırdı. O anlar güvenlik kamerasına an be an yansıdı.  Hindistan ’ın Hyderabad şehrindeki Meerpet bölgesinde, Rahul Goud (26) adlı kişi, aylardır taciz ettiği kadını evinde yakaladı. Kucağında bebek olan kadına baltayla saldıran Goud, sokak ortasında dehşet saçtı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı.  O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA Hindistan'da kadına baltalı saldırı Görüntülerde, saldırgan Goud'un taciz ettiği ve aile dostu olduğu ifade edilen kadının evine motosikletle gelerek, baltayla defalarca saldırdığı görüldü. Kucağında bebeği ile panik yaşayan kadının zor anları kameraya yansırken, başka bir kadının da olayın şokuyla korkudan kaçtığı görüldü. Saldırganın daha sonra motosikletine binerek, olay yerinden uzaklaştığı görüldü. DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINDI Yerel medyada yer alan habere göre, kadının daha önce Goud'u polise şikayet ettiği, gözaltına alınan saldırganın daha sonra serbest bırakıldığını

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D