Ana içeriğe atla

Kaybolan her insan kaybolan bir gelecektir

Kaybolan her insan kaybolan bir gelecektir
Kaybolan her insan kaybolan bir gelecektir

Ölüm geri dönüşü olmayan bir yol, ağır da gelse bir şekilde hayata tutunup hayata devam ediyoruz. Ya kaybolanlar bir gün öylece sessizce çekip gidenler.



Nerede oldukları ne yaptıkları belli olmayan kişiler.



Kaybolmayı neden ister insan, hayat çok yormuştur yaşadıkları ağır gelmiştir. Öylesine kaybolur gider izi belli olmaz, bazen bir kaza sonucu ölür yakınları yıkılır böylece fani dünyadan sessizce çekip gitmiştir.



Genç yaşta arkadaş ortamı erkek arkadaş gibi sebeplerle evden kaçan gençler inanın eviniz gittiğiniz her ortamdan daha güvenli bir yerdir. Aile çocuğunun kötü olmasını istemez gittiğiniz yol dönemeyeceğiniz bir bataklık olabilir. Akıllı insanlar akıllı bireyler yetiştirir. Parçalanmış aile çocukları ya da çocuklarına güvenli bir hayat sunamayan aileler lütfen bir neslin yok olmasına zemin hazırlamayın. Siz kararlı olun ki yetiştirdiğiniz çocuklar mutsuz bireyler olmasın.



Kaybolan her insan kaybolan bir gelecektirKaybolan her insan kaybolan bir gelecektir

Ölüm geri dönüşü olmayan bir yol ağırda gelse bir şekil de hayata tutunup hayata devam ediyoruz. Ya kaybolanlar bir gün öylece sessizce çekip gidenler.Ölüm geri dönüşü olmayan bir yol ağırda gelse bir şekil de hayata tutunup hayata devam ediyoruz. Ya kaybolanlar bir gün öylece sessizce çekip gidenler.

Yoldaki dilenciler sokakta kalanlar evsizler. Bu insanlar gökten düşmedi elbet hepsinin bir ailesi soy bağı vardı. Bir gün istenmediler ya da kendileri mutlu olmadıkları için terk ettiler bulundukları yeri. Evleri metruk bir ev köşe başı bir bank oldu. Yıkanmayı unuttular aç kaldılar dilendiler yaşam onlar için sadece nefes alınıp verilen bir yer oldu. İdealleri yoktu beklentileri de bu durumda insanları yok sayamazsınız çaresizlik onları hırsız bir saldırgan ve katil yapabilir. Kötü ellere düşebilirler bağımlı olabilir. Tüm saydığımız varsayımlar yaşanmış olayların tespitidir.



Kaybolsam kimse fark eder mi beni aslında kaybolarak bir tepki gösteriyor bana değer ver ben kötüyüm yapacak hiç bir şeyim yok diyor. Zaman geçiyor yıllar geçiyor şanslıysa öyle böyle yaşıyor işte.



Kimliksiz kimsesiz yorgun yarı aç yarı tok soğuk bir hayatın içinde devletin kayıpları bulma konusunda elbette uzmanlaşmış birimleri vardır. Takip şimdi daha kolay kameralar cep telefonları teknoloji bulunmayı daha çabuklaştırıyor. Unutmayalım bir ülkede sokakta kalan evsizlere sahip çıkmak devletin tekelindedir. Kışın evsizler için barınma evleri aş evleri çalışıyor. Bu insanların önce kendilerine güvenmeleri ve hayata kazandırılması gerekmektedir. Karın doyurmak ve barınmak elbette önemli ama önemli olan ruhun doyurulması ruhun sıkıntılardan temizlenmesi rehabilite merkezleri artırılmalı ve ailelerin bulunmasıyla bu insanlar gerçek kişi konumuna geçebilir.



“Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 kişi kayboluyor. İstatistikler, kayıpların üçte birinin erkek, üçte ikisininse kadın ve çocuklardan oluştuğunu gösteriyor. Kaybolan kişilerin yüzde 55’i 15-30 yaş grubunda iken, yüzde 59’u Marmara Bölgesi’nde kayboluyor. Kayıplar arasında okuma yazma bilmeyenlerle ilkokul mezunlarının oranı yüzde 71, yüzde 24 oranla en sık görülen kaybolma nedeni zihinsel ya da bedensel engel dolayısıyla kaybolma ya da kaçırılma oluşturuyor. ”Basından alınmış gerçek rakamlar işin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Lütfen ailenize çocuklarınıza sahip çıkın. Gelecek karanlık ve çözümsüz olmasın.



Yazar: İlknur Polat

#aile #gelecek #geridönüş #kaybolan #kaybolmak #mutsuz
https://haberton.com/kaybolan-her-insan-kaybolan-bir-gelecektir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları

Yeni medya ve geleneksel medyanın farkları hakkında Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.. Geleneksel medya ile yeni medya kavramları son dönemlerde adını en çok duyduğumuz kavramdır. Her gün saatler geçirdiğimiz yeni medya ve geleneksel medyanın farkları her gün biraz daha açılıyor. Geleneksel medyayı özetlemek gerekirse.  Geleneksel medya:  Tek yönlü iletişim sağlayan dergi, televizyon ve gazete gibi iletişim araçlarının bütününe verilen isimdir. Kısacası geleneksel medya sesli ya da yazınsal basını kaplayan araçların tümüne verilen isimdir Yeni medya ise: Yeni Medya ya da bir diğer deyişle dijital medya , bilgisayar ve internetin kullanılarak oluşturulan ortamlara verilen isimdir. Yeni medyada iletişim tek yönlülükten çıkmakta ve çift yönlü iletişime geçmektedir.  Özellikle z kuşağı dediğimiz nesil ile yeni medya kelimesini daha fazla duymaya başladık. Gelişen teknolojide medyalardan haber alma şeklimiz bile değişti bu söyleşide vatandaş gazeteciği, eski medya y

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir?

Turgay Tanülkü'nün hikayesi! Gerçek baba kimdir? Gerçek baba kimdir? Doğurtup bakmayan mı? yoksa kendi çocuğu olmadığı halde sahip çıkan mı? Mavi cezaevi arabası Ulucanlar Cezaevi'ne yaklaşırken zaman 1970'i gösteriyordu. 17 yaşındaki mahkum 7 yıl sürecek cezaevi hayatına başlamak üzereydi. Bundan sonra olacaklar hem kendisinin hem de birçok insanın kaderini değiştirecekti. Gün akşama kavuştu. Kapılar sürmelendi. Karavanadan payına düşen çorbaya baktı. Daldı gitti uzaklara. TURGAY TANÜLKÜ'NÜN HİKAYESİ! Bu öyķü gerçek bir babanın hayat hikayesidir. Bu öykü Turgay Tanülkü 'nün hikayesi. 1953 yılında doğar, Turgay Tanülkü. Babasını küçük yaşlarda kaybeder. Annesi çamaşır yıkayarak geçimlerini sağlamaya çalışır. Fakat ne mümkün. Hayat zordur. Fakirlik vardır. Birde gençlik BABA NE DEMEK? Sırtını yasladığın dağ. Güven duygusu. Korkmamak Ama öyle olmaz. Yetiştirme yurdu, arkasından da cezaevi....Turgay'ı zor günler beklemektedir. Cezaevinde yaşadığı olaylar tüm den