Ana içeriğe atla

Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işliyor

Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işliyor

Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Manisa'da, emekli fabrika işçisi Yunus Direr (58), kendi imkanlarıyla yetiştirdiği su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işliyor
Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işliyor

Şehzadeler ilçesinde çalıştığı fabrikadan 9 yıl önce emekli olan evli ve 1 çocuk babası Yunus Direr, vakit geçirmek için halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen kurslara katıldı. Sırasıyla çini, seramik ve son olarak da su kabağından lamba işlemesini öğrenen Direr, zamanla su kabağı oymacılığına olan ilgisini geliştirerek, kiraladığı bir dükkanda atölye kurdu.

Mesleğin inceliklerini öğrenen Direr, kendi yetiştirdiği su kabaklarına matkapla desenler çizerek, renkli boncuklarla süsledi. İçine yerleştirdiği ampullerle de gece lambası gibi aksesuara dönüştürdü. Aldığı siparişlere yetişemeyen Direr, sattıklarıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Hobi olarak başladığı işle, emekliliği ardından meslek sahibi olduğunu dile getiren Direr, "Pandemi dolasıyla da dışarı çıkmıyorum. Atölyeme gelerek çalışmalarımı sürdürüyor, yaptığım ürünleri değerlendiriyorum. Kabağın içinin temizlenmesi, modellenmesi, boyanması ve boncuk çakılması gibi süreçleri var. Bu süreçte 1 gün içinde biten de var, 2 hafta içinde biten de. Ürünün hazırlanması yapacağımız modele göre değişiyor. Ürünlerden isteyen var. Kendi yaptığım modeller dışında siparişlere göre de çalışıyoruz. İstedikleri modeli kabak üzerine işleyerek, ürünlerimizi teslim ediyoruz" diye konuştu.

Manisa'da, emekli fabrika işçisi Yunus Direr (58), kendi imkanlarıyla yetiştirdiği su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Manisa'da, emekli fabrika işçisi Yunus Direr (58), kendi imkanlarıyla yetiştirdiği su kabaklarını bir sanatçı titizliğiyle işleyip gece lambası ve birçok değişik aksesuara dönüştürerek, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Öğrenmenin yaşı olmadığını kaydeden Direr, "Burada beni gören arkadaşlarımız şaşırıyor. Ben de yapabilir miyim diye yapmaya çalışıyorlar. Öğrenmenin yaşı yok. Çocukta, büyükte, yaşlılar da her yaştaki insanlar bunları yapabilir. Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle dışarıda dolaşmaktansa evde bu işleri yaparak kendimize hem kazanç elde edebiliriz hem de boş vakitlerimizi değerlendirebiliriz" diye konuştu.



source https://haberton.com/su-kabaklarini-bir-sanatci-titizligiyle-isliyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sekiz günde 3 maç oynayacağız

Göztepe maçıyla çıkışa geçeceğiz. Sekiz günde 3 maç oynayacağız. Bu maçları kazanıp kendimize geleceğiz Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, üst üste alınan 2 yenilgiyle her şeyin bitmediğini belirterek, “Göztepe maçıyla çıkışa geçeceğiz. Sekiz günde 3 maç oynayacağız. Bu maçları kazanıp kendimize geleceğiz” dedi. Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, son üç maçta kendilerine yakışmayan sonuçlar aldıklarını kaydederek, bunları telafi edeceklerini belirtti. Galatasaray maçındaki kötü oyun ve aldıkları sonucu Fatih Karagümrük maçında telafi etmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyleyen Bakır, “Bu iki maçı kazansak ilk beşin içinde olurduk ama bunu yapamadık. Şimdi önümüzde Göztepe ve Trabzonspor ile ligde, Eskişehirspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağız. Sekiz gün içinde oynayacağımız bu üç mazı kazanıp kendimize geleceğiz. Taraftarlarımızı son iki maçta aldığımız yenilgilerle üzdük. Bu sonuçları telafi edecek güc

Bilim-2 karaya döndü

Bilim-2 karaya döndü... ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salihoğlu; bu derece bir durumla hiç karşılaşmamıştık dedi.  ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa ilişkin Bilim 2 gemisi ile yaptıkları ilk incelemelerle ilgili, "Son gördüğümüz durum gerçekten müsilaj çok yaygın. Sadece gördüğümüz deniz yüzeyinde değil, bütün deniz su kolonunda da jelimsi bir yapı hakim. Bu derece bir durumla hiç karşılaşmamıştık" dedi.  Orta Doğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ ) araştırma gemisi Bilim-2, son dönemde Marmara Denizi'nde görülen deniz salyalarının oluşumuyla ilgili araştırma yapmak için 3 gündür Marmara Denizi'nde çalışma yürütüyor. 15 bilim insanından oluşan toplam  25 kişilik mürettebatıyla 4 gün daha inceleme yapacak Bilim 2 gemisi topladığı verileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunacak.  "BU DERECE BİR DURUMLA HİÇ KARŞILAŞMAMIŞTIK" Bilim

Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi

Türkiye, Wels şehrinde yakalanıp, Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi. Avusturya’nın Wels şehrinde yakalanarak Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosya Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderildi. Wels şehrinde yakalanıp, Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet […] Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi - Haberton source https://haberton.com/turkiye-sezgin-baran-korkmazi-avusturyadan-istedi/