Ana içeriğe atla

Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı

Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı

Şırnak'ta bir grup gönüllü tarafından oluşturulan Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 2 yılda köylerde yaşayan 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı.

Köydeki çocuklara kitapları hediye eden gönüllüler, yeteneklerine göre okuma sonrası yanlarında getirdikleri tablet ve bilgisayarlarla robotik kodlama eğitiminin yanı sıra enstrümanlarla konser etkinliği düzenliyor.

Şırnak'ta 2 yıl önce bir araya gelen gönüllüler, başta köy çocukları olmak üzere kitap ihtiyacı olanlar için 'Sırtımdaki Kütüphane' projesini hayata geçirdi. 6 gönüllü gencin bir köy ziyaretiyle başlayan projeye hayırseverlerin de destek vermesiyle projenin ağı genişletildi. Bugün 6 ilde 95 gönüllü ile devam eden projede üniversite öğrencileri, müzisyenler, bilişim öğretmenleri ve birçok farklı meslek alanından kişiler yer alıyor.

Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı
Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı

Köydeki çocuklara kitapları hediye eden gönüllüler yeteneklerine göre okuma sonrası yanlarında getirdikleri tablet ve bilgisayarlarla bazen robotik kodlama eğitiminin yanı sıra enstrümanlarla mini bir konser etkinliği düzenliyor. Proje aracılığıyla boş zamanlarında kırsala inen gönüllüler ile kitap bağışlayıcıları sayesinde 6 bin 240 çocuğa kitaplar ulaşırken 2 köyde de kütüphane kuruldu. Sırtımdaki Kütüphane Projesi Koordinatörü Mehmet Bilir, gönüllüler Bişenk Üstek ile Abdulbaki Baran, proje kapsamında hafta sonu bağışçılardan topladıkları kitapları çantalarına doldurup, yaya olarak Şırnak merkeze bağlı Afet Konutları bölgesine giderek çocuklarla kitap okuyup, kitap hediye etti.

'6 İLDE 100 DOLAYINDA GÖNÜLLÜ İLE 6 BİN 200 ÇOCUĞUMUZA ULAŞTIK'

Şırnak'ta bir grup gönüllü tarafından oluşturulan Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 2 yılda köylerde yaşayan 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı.
Şırnak'ta bir grup gönüllü tarafından oluşturulan Sırtımdaki Kütüphane projesiyle 2 yılda köylerde yaşayan 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı.

Proje koordinatörü Mehmet Bilir, bugüne kadar 6 bin 200 çocuğa ulaştıklarını ifade ederek, bağışçıların desteğiyle bu projenin geliştiğini söyledi. Bilir, "2 yıl önce çıktığımız yolda şu an 6 ilde 100 dolayında gönüllü ile 6 bin 200 çocuğumuza ulaştık. 6 bin 200 çocuğumuz şu an kitaplarını okuyor. Projenin amacı çocuklara okuma alışkanlığı edindirmek, kitapları sevdirmek. Bağışçılarımız sayesinde bu proje ilerliyor. Biz yerelde kendi imkanlarımız dahilinde araştırmalar yapıyoruz, bağışçılarımızı buluyoruz. Bağışçılarımızdan aldığımız kitapları kırsaldaki çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Bu sayede aslında gönülleri buluşturmuş oluyoruz. Çocuklar okula gitmedikleri için çok sıkılıyorlar. Biz de bu süreci değerlendirmek için sahadayız. Böylesi güzel bir günde böylesi bir yerde bulunmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Şırnak'ta 2 yıl önce bir araya gelen gönüllüler, başta köy çocukları olmak üzere kitap ihtiyacı olanlar için 'Sırtımdaki Kütüphane' projesini hayata geçirdi.
Şırnak'ta 2 yıl önce bir araya gelen gönüllüler, başta köy çocukları olmak üzere kitap ihtiyacı olanlar için 'Sırtımdaki Kütüphane' projesini hayata geçirdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İngilizce Çevirmenlik Bölümü Öğrencisi Bişenk Üstek ise, "Gönüllü olarak geldim buraya. Çocuklarımız ne kadar çok kitap okursa, kültürleri gelişirse daha çok okumak isterler diye, buna gönülden geldim. Çocukların gözlerindeki o ışıltıyı gördükten sonra inşallah bir daha yine geliriz. Arkadaşlarımdan okumadıkları kitapları kenara attıkları kitapları bize yollamalarını istiyorum" diye konuştu.

Öğrenciler de kendilerine kitap ulaştıran 'Sırtımdaki Kütüphane' projesindeki gönüllülere teşekkürlerini iletti.



source https://haberton.com/sirtimdaki-kutuphane-projesiyle-6-bin-200-ogrenciye-ulasildi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu?

Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Bitlis’te başıboş köpeklerin ısırmasının ardından kuduz tanısı konan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler, ülkeyi derinden etkileyen olaya dikkat çekerek kuduz vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Eskişehir’de Veteriner Hekim Mehmet Kızılinler , kuduzun bütün memelilerde görülebilen viral bir hastalık olduğunu ifade etti. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklı vakaların sık görüldüğünü belirten Kızılinler, “Kuduz, hayvan hastalıkları arasında en riskli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Son zamanlarda farklı hastalıklar gündeme oturduğu için bu tür vakalar gündemden düştü. Dolayısıyla halkımız kuduz hastalığı konusunda bilinçsiz kaldı” dedi. Türkiye'de kuduz vakaları: Risk artıyor mu? Hayvanlarda kuduz belirtilerini aktaran Kızılinler, “Hırçınlık, ağızda salyalanma, saldırganlık, sinir sistemiyle alakalı aşırı hassasiyet, sığırlarda aşırı bağırma gibi belirtiler kuduz hastalığını işaret ed...

Mısır sapları elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Adana’da hasadı yapılan mısırın tarlada kalan sapları özel makinelerle kesilip balya haline getirildikten sonra fabrikalarda yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kentte mısır hasadı sürerken, tarlada kalan ürün sapları da enerjiye dönüşmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan ve özel makinede balyalanan mısır sapları, bazı fabrikalar tarafından elektrik üretiminde kullanıyor.Yüksek ısıda yakılan mısır saplarından elde edilen enerji, türbinlere aktarılarak elektrik […] source https://haberton.com/misir-saplari-elektrik-enerjisine-donusturuluyor/

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir

'Depremzede öğrenci' demek ötekileştirebilir Yıkıcı depremler sonrası çocukların yaşayabileceği travmalara dikkat çeken Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Sınıflara misafir olarak gelen bu öğrencilerimize ‘depremzede öğrenci’ demek onu kırabilir, ötekileştirebilir, kendini ayrımlaştırılmış  gibi hissettirebilir” dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde kimi yakınlarını kaybetti, kimi yaşıtlarının yaşadığı afeti kilometrelerce öteden takip etti. Çocuklar deprem bölgesinde olsun ya da olmasın, yaşanan felaketten en ağır şekilde etkilendi. Peki bu süreçte onlara nasıl yaklaşmak, Türkiye'nin acı gerçeği depremi nasıl anlatmak gerekiyor? Deprem yaşayan çocukların yoğun kaygı ve korku içerisinde olduğunu aktaran Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Bilecen, “Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır. D...